Ljekovite biljke za jačanje organizma

lijek, čaj, napitak, začepljen nos, pomoć, za liječenje probavnih organa, čaj, divlja nana, peršin, cvijet kunice, ljekovito bilje, ljekovita svojstva, Celer, čaj, svojstva, lijek, zdravije srca, angina pectoris, stres, Opatica, Hildegard fon Bingen, Ljekoviti sirup, ljekovita svojstva, ljekovito bilje, čaj, detoksacija , kardiovaskularna vježba , porast bolesti, uzrok, jetra, namirnice, prirodni čistač, čaj, vrećice čaja
Ovom prilikom vam predstavljamo i preporučujemo čaj za liječenje probavnih organa i jačanje organizma i čaj koji će mnogobrojnim muškarcima pomoći da se riješe problema sa uvećanom prostatom.

Čaj za liječenje probavnih organa i jačanje organizma

Uzeti po jednu uvrh punu kavenu žličicu sitno isjeckanog:
- lista i cvijeta divlje nane
- lista i cvijeta majčine dušice
- list i cvijet bosiljka
- lista peršina
- korijena celera
- lista i cvijeta kunice.

Sve se to prelije sa 1 litrom ključale vode, poklopi i ostavi 1 sat. Potom se procijedi u staklenu bocu i popije tijekom dana.

Divlja nana umiruje i okrepljuje organizam i jako je dobra za liječenje nadimanja, podrigivanja, plinova, loše probave i poremećaja u lučenju žuči.

Majčina dušica efikasno djeluje kod umirivanja kašlja, nadimanja, lijenih crijeva, zadržavanja plinova i nedovoljnog lučenja žuči. Izvrstan je antiseptik, te je dobra u liječenju desni i upale krajnika, a djeluje umirujuće, pa je dobra i kao sedativ.

Bosiljak ublažava stomačne grčeve, pospješuje probavu, otklanja plinove i nadutost stomaka, poboljšava apetit. Ima jako antibakterijsko djelovanje i veoma je efikasan kao sredstvo za izbacivanja glista i uništavanje bakterija, virusa i gljivica.

Peršin sprečava nadimanje i vrenje u crijevima, umiruje grčeve i pospješuje probavu. Peršin odvaja vodenom bolesti izazvane nakupine vode u trbušnoj šupljini, nogama, prsima i oko srca.

Celer se koristi kod vodene bolesti, reumatske bolesti, grčeva u prsnom košu povezanih sa osjećajem straha, nadutosti i slabog želuca kao i nedostatkom osnovnih minerala i vitamina neophodnih za organizam. Kunica čisti i jača krv, liječi probavne organe, zatim jetru, slezenu, lupanje srca, krvave šuljeve i nesanicu.

Ovaj čaj veoma efikasno rješava probleme loše i slabe probave, nadimanja, vodenih otoka, čisti krv i krvne sudove, pospješuje apetit i izuzetno brzo jača organizam.

Čaj za otežano mokrenje i liječenje uvećane prostate

Napraviti mješavinu od po jedne kavene žličice brezovog lista, preslice, suhog korijena peršina, rusomače, uve, koprive i mladog hrastovog lista. Mješavinu čaja preliti sa litrom hladne vode, poklopiti i pustiti da proključa, odmah skinuti ostaviti 1 sat da se ohladi, procijediti u staklenu bocu i piti tijekom dana umjesto vode.

List breze je efikasno protuupalno i diuretičko sredstvo. Služi kao antiseptik kod bubrežnih i urinarnih bolesti, kao što su urecitis, cistitis i prostatitis. Sadrži antivirusne sastojke kao što je betulinska kiselina, pa je čak djelotvorna i protiv HIV virusa. Preslica se koristi kod oboljenja bubrega, prostate, artritisa, čireva koji krvare i tuberkuloze. Peršin pospješuje izmokravanje i veoma je efikasan u otklanjanju upalnih procesa kod prostate. Rusomača ima antiseptično i diuretično djelovanje, zaustavlja krvarenje i steže pa je dobra kao astrigent. Uva ima ljekovite sastojke koji djeluju kao jaki antibiotici u našem organizmu. Uva dokazano ima sposobnost da liječi i ublažava razne upale urinarnog trakta, trovanja hranom, čireve i dijareju. Korijen koprive sprečava razvoj oboljelog tkiva prostate, izbacuje natrij iz organizma i pospješuje mokrenje. Hrast je poznat po svojoj efikasnosti u borbi protiv raznih virusa, a tanini u njemu djeluju astrigentno (skuplja tkivo) i sprečavaju bujanje i oštećenje tkiva u organizmu.

biljke-kao-lijek.blogspot.nl