Kemoterapija odlazi u prošlost? Ekstrakt sjemenki omiljenog voća puno je efikasniji!

Kemoterapija, grožđe
...kemoterapija i zračenje mogu uzrokovati remisiju raka koji je 10 puta jači od prethodno dijagnosticiranog raka.

Nedavno istraživanje procedeno u Centru za istraživanje raka na Sveučilištu u Coloradu, dokazalo je da ekstrakt sjemenki grožđa (GSE) sprječava širenje tumorskih stanica i uzrokuje smrt stanica raka, piše Dnevno.hr

Studija je objavljena u medicinskom časopisu Cancer Letters. Znanstvenici vjeruju da će oni koji boluju od kolorektalnog karcinoma će uskoro moći odbaciti kemoterapiju, 'lijek' koji zapravo uzrokuje rak.
Kemoterapija u odnosu na bioaktivne sastojke ekstrakta sjemenki grožđa izgleda poput arhaičnog oblika liječenja, naročito ako se u obzir uzme činjenica kako kemoterapija i zračenje mogu uzrokovati remisiju raka koji je 10 puta jači od prethodno dijagnosticiranog raka, piše jedan hrvatski portal. Ti tretmani ubijaju zdrave stanice, ali GSE sastojci, uključujući kurkumin i resveratrol, ne utječu na zdrave stanice, ali uništavaju tumorske stanice.


GSE je toliko učinkovit da može utjecati na četvrti stadij raka sa zadivljujućim uspjehom. Jedan od liječnika uključenih u istraživanje je izjavio kako je 'potrebno manje od pola koncentracije GSE kako bi se zaustavio rast stanica raka u četvrtom stadiju u odnosu na koncentraciju koja postiže sličan učinak kod stanica raka u drugom stadiju.'
Istraživači objašnjavaju kako GSE napada višestruke mutacije u stanicama kako bi ih eliminirao i zaustavio njihovo širenje tijelom. Samo 150 do 250 miligrama GSE-a dnevno može preventivno djelovati na kolorektalni karcinom dok istovremeno preventivno utječe na brojne druge bolesti.