Kako ublažiti strije prirodnim uljima?

strije, Ulje ružmarina, maslinovo ulje, bademovo ulje, ulje lavande, Ulje pšeničnih klica, koža, Oštećenja tkiva, celulit, genetika, način prehrane, hormoni, zdrave navike, koža, aerobne vježbe, Liposukcija, celulit, mitovi, doktor oz, celulit, borba, žene, ulja, strije, Metode liječenja
Strije nije moguće u potpunosti ukloniti, ali ako nisu prevelike mogu se znatno smanjiti da se gotovo ni ne vide.

One su najčešće pojavljuju na rukama, nogama, stražnjici i trbuhu. Čak su i grudi sklone dobijanju strija. Postoje brojni preparati u trgovinama koji mogu smanjiti vidljivost strija, ali probajte prvo dati šansu ovim prirodnim uljima.
Ulje ružmarina

Pomiješajte ulje ružmarina s bademovim uljem i svaki dan masirajte oštećenu kožu 15-20 minuta. To će zategnuti kožu i smanjiti ove vidljive tragove.
Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je još jedno prirodno ulje koje može da smanjiti vidljivost strija. Masiranje kože maslinovim uljem čuva vlažnost kože što djeluje i preventivno kad su u pitanju strije.
Bademovo ulje

Bademovo ulje ima mnoge prednosti koje uključuje i djelovanje na strije. Pomiješajte bademovo ulje s maslinovim uljem i ulje pšeničnih klica. Nanesite na strije i ostaviti preko noći.
Ulje pšeničnih klica

Kada se pomiješa s ružinim uljem, ovo prirodno ulje može smanjiti strije. Sve što trebate učiniti je da dva puta tjedno ovim uljem masirate područja sa strijama.
Ulje lavande

Pomiješajte pet kapi esencijalnog ulja lavande sa dvije kapi maslinovog ulja. Nanesite na strije i masirajte 20 minuta.
Ulje jojobe

Pomiješajte 3 žličice ulja jojobe i 5 kapi bilo kojeg esencijalnog ulja. Masirajte strije sa ovom mješavinom.
Ulje marelice

Ulje marelice je također prirodno ulje koja zateže i održava elastičnost kože. To sprečava pojavu strija.

Izvor: Zdrava&sretna