Kako spriječiti gripu - 21.01.2015

gripa, Renato Glavaš, Ana Marija Dedić, Klinička bolnica Mostar, svinjska gripa, A(H1N1), Nova gripa, svinjska gripa, bakterije, gripa, Mostar, žena, posao, bolest, svinjska gripa, gripa, zaštita, lijek, gripa, mit, laž, cjepivo, gripa, prehlada, gripa, zdravlje, prehlada, lijek za prehladu, temperatura, zdravlje, virus, prehlada, namirnice, pogoršanje prehlade, bolest, pogreške, upala grla, liječenje, lijek, viroza, gripa, savjeti, zdravlje, prehlada, liječenje, prehlada, kako spriječiti, zlatna pravila, zima, najčešće greške, gripa, BIH, veljača, gripa, preventiva, kako spriječiti, spriječavanje, gripa, lijekovi, hrana, izbjegavanje, gripa, gripa, pandemija gripe, Svjetska zdravstvena organizacija, prehlada, simptomi, gripa, prehlade, lijek za prehladu, gripa, BIH, viroza, savjeti, prehlada, hrana za jelo, prehlada, pogoršanje prehlade, gripa, nepoznate stvari o gripi, virusi, gripa, često pranje ruku, prehlada, izliječenje, prirodan lijek, gripa, Gripa H3N8, svinjska gripa tamiflu, Nov
To znači da ćemo barem nekoliko dana provesti u krevetu šmrcajući i sa povišenom temepraturom. Ono što možemo učiniti kako bi ju pokušali spriječili je na vrijeme se pripremiti za njezin dolazak. Pojačan unos C vitamina, limuna, meda, kapsula matične mliječi i prirodni propolis najpopularniji su načini sprječavanja eventualne gripe.

Propolis je ljekovit proizvod pčela koji zbog svog sastava povoljno djeluje protiv virusa, bakterija, pa tako i gripe. Također, domovi zdravlja se već u listopadu počinju opskrbljivati cjepivima protiv gripe kako bi se ljudi dodatno zaštitili. Najugroženije populacijske skupine kojima se preporuča obavezno cjepljenje protiv gripe su osobe starije od 65 godina, kronični bolesnici, trudnice, djeca starija od 6 mjeseci i zdravstveni djelatnici.

Gripu šire inficirane osobe kišući, kašljajući, na rukohvatima, tipkovinicama, kvakama, stoga izbjegavajte mjesta na kojima boravi mnogo ljudi, poput shopping centara. Kako bi se zarazili gripom, dovoljno je koristiti bilo kakve zaražene predmete, a zatim ruke primaknuti licu, stoga je vrlo važno često prati ruke, i općenito pojačati higijenske navike kako bi spriječili razvijanje virusa i bakterija u vašem organizmu.

Odmarajte se jer je stres psihičko stanje koje također pogoduje gripi. Zbog stresa, naime, vaš je obrambeni i imunološki sustav oslabljen, pa virusi zapravo, kao da se lijepe i nije im potrebno mnogo da dođe do gripe i vašeg bolovanja.

Istraživanje Sveučilišta u Beču je pokazalo da jogurt, bilo koji, jača imunitet i da ga je 100 grama dnevno dovoljno. Od voća koje se preporuča za sprečavanje gripe su, uz standardni limun, jabuke, brusnice, grejp i banane. Također, odlazak u saunu dva puta tjedno ojačat će vaš organizam i obrambeni sustav. Pušači su također skloniji obolijevanju od gripe, pa ako i vi spadate u tu kategoriju, znate što vam je činiti. Vježbanje će isto ojačati vaš imunološki sustav.

Gripu treba shvatiti kao ozbiljnu bolest od koje se može razboljeti svatko, bez obzira na dob, ona se pojavljuje naglo, jakog je intenziteta i uvijek se može zakomplicirati.

zanosna.com