Kako se riješiti neugodnog znojenja

Jeste li znali da znoj nema mirisa? Neugodan miris uzrokuju bakterije, točnije milijuni njih, koje se nalaze ispod pazuha. Zahvaljujući njima, dezodoransi i antiperspiranti u samom su vrhu najprodavanijih kozmetičkih preparata na svijetu. Dok dezodoransi svojim mirisom, laički rečeno, maskiraju miris znoja, antiperspiranti funkcioniraju tako da pokušavaju spriječiti samo znojenje.

Sve su popularniji dezodoransi na bazi prirodnih aktivnih sastojaka, odnosno minerala. Garnier je upravo lansirao Invisi Mineral. Kao što mu i ime kaže, ne ostavlja bijele tragove i njeguje kožu. Usto, kontrolira prekomjerno znojenje, sprečava nastanak vlažnih kolobara na odjeći i odgađa pojavu neugodnih mirisa.

Osim dezodoransa i antiperspiranata, postoje i drugi načini na koje možemo smanjiti neugodne posljedice znojenja, npr. pamučnom odjećom. Što se tiče boja, siva je najosjetljivija jer se na njoj vidi doslovno svaka kapljica, ali s crnom ne možete pogriješiti.

Osobe koje imaju problema s prekomjernim znojenjem trebale bi izbjegavati začinjenu hranu. Neki začini, poput kima i sirovog češnjaka, uzrokuju nastanak posebno intenzivnih tjelesnih mirisa. Ako začinima ipak ne možete odoljeti, pijte mnogo vode kako biste isprali, razblažili njihov mirisni učinak.

Onima koji se i dalje kupaju u znoju usprkos svim pokušajima da ga spriječe ili bar donekle obuzdaju, preporučuju se posebni jastučići za upijanje znoja koji se diskretno pričvrste na unutarnju stranu rukava i učinkovito rješavaju problem.

izvor: tportal.hr