Kako izgubiti kilograme ovo ljeto, prema savjetima liječnika

Kako izgubiti kilograme ovo ljeto, prema savjetima liječnika
Mnoge dijete su popularne i ljudi se okreću njima kako bi na brzinu izgubili višak kilograma, ali često su te metode jako nezdrave, a rezultati jako kratkotrajni. Međutim, liječnici predlažu promjenu životnog stila, a tako ćete dugoročno biti na dobitku jer će vam tijelo biti zahvalno.

"U našim crijevima postoje milijuni bakterija, dobre i loše. Ali kada jedemo pogrešnu hranu ili smo izloženi toksinima iz okoliša, lošim bakterijama je dopušteno razmnožavati se i postaju brojnije od dobrih bakterija. Ove loše bakterije na kraju oštete crijevnu sluznicu, stvarajući rupe koje omogućuju da neprobavljene čestice hrane, toksini i opasni mikrobi prolaze kroz zidove crijeva u krvotok što može izazvati različite zdravstvene probleme", objašnjava dr. Michael S. Fenster za Foxnews. Što možete učiniti za svoje tijelo:

Sedam sati sna tijekom noći

"Važno je spavati sedam sati tijekom noći. Nedostatak sna povećava glad, ali i hormone koji izgrađuju masnoće", objašnjava dr. Robert Ziltzer.

Izbjegavajte hranu s lošim bakterijama

"Izbjegavajte hranu koja hrani loše bakterije, uključujući šećer, gluten i konvencionalne mliječne proizvode", kaže dr. Josh Ax, liječnik prirodne medicine, kiropraktičar i klinički nutricionist. To će vam pomoći da izgubite težinu, ali i da popravite vašu crijevnu floru.

Perite zube nakon večere

Dr. Robert Ziltzer predlaže pranje zubi nakon večere. Znamo da je to ponekad lakše reći nego učiniti, ali to je vrlo djelotvorna metoda. Tako ćete odoljeti dodatnom zalogaju te nećete opteretiti crijeva. Ako ne možete odoljeti nekom zalogaju prije spavanja neka bude pun proteina i hrana koja se lako probavlja.

Žvačite hranu

"Studije pokazuju da ako jedete sporije i pojačate žvakanje brže ćete postati siti", kaže dr. Scott Weiss.

Jedite kvalitetne masnoće

"Zdrave masti pomažu vam da promijenite vašu biokemiju i aktivirate enzime za sagorijevanje masti u tijelu", kaže dr. Westin Childs. "To znači da u svoju prehranu možete dodati još kokosovog ulja, maslinovog ulja, avokada i zdravih orašastih plodova."

Uvedite više probiotika

"Jedite probiotičke namirnice kao što su jogurt, kiseli kupus, kimchi i kombuchu", kaže dr. Josh Ax. "Nedavna istraživanja pokazuju da je pretilost povezana s mikrobiomom ili razinom mikroorganizama u tijelu. Konzumiranje probiotika, slične onome što se nalazi u nekim jogurtima, ne samo da je dobro za gubitak težine, nego i za imunološki sustav. Iznenađujuće, bakterije u vašem crijevu mogu čak kontrolirati raspoloženje, tako da zdrava crijeva mogu dovesti do sretnijeg raspoloženja. Postoji razlog zašto su crijeva poznata kao 'drugi mozak", kaže dr. Scott Weiss.

Više povrća

"Svako posluživanje, praktički svaki dodatni zalogaj povrća koje svakodnevno jedete, povezan je s duljim i boljim životom. Kako možete uključiti više povrća u dnevne obroke? Smoothie za doručak? Špinat ili sendvič?", objašnjava dr. Larry Burchett.

Više prebiotika u hrani

"Jedite prebiotičku hranu. Namirnice kao što su luk, češnjak, med i šparoge hrane dobre bakterije u crijevima", kaže dr. Josh Ax.

zivotistil.rtl.hr