Još ne znate kako napraviti prirodnu i zdravu pastu za zube? Vrijeme je da naučite!

pasta za zube

Donosimo jedan od najboljih načina za poboljšanje zubnog zdravlja na potpuno prirodan i učinkovit način, a to je pomoću paste za zube od kokosovg ulja. Snažna antibakterijska svojstva kokosovog ulja spriječavaju rast bakterija u ustima i poboljšavaju zdravlje cijele usne šupljine. Propadanje zuba i kod odraslih i kod djece rezultat je postojanja S Mutans ili Streptococcus mutans bakterije  koje u usnoj šupljini proizvode kiselinu, a dobivaju energiju od šećera. Višak kiselosti koju stvaraju demineralizira strukturu zuba i uzrokuje njihovo propadanje.

Paste za zube koje kupujemo u trgovinama sadrže triclosan, natrijev lauril sulfat, fluorid i umjetne zaslađivače poput aspartama koji ometaju funkciju našeg endokrilnog sustava pa čak dovode do raka, utječu na pupoljke i uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme. Da biste izbjegli brojne nuspojave štetnih kemikalija u komercijalnim proizvodima, trebali biste početi koristiti prirodna i sigurna alternativna rješenja.

Isprobajte sljedeću zubnu pastu od kokosovog ulja i nastavit ćete je koristiti ostatak života:

-pola šalice kokosovog ulja

-2-3 žlice sode

-15-30 kapi eteričnog ulja limuna

-malo paprene metvice

Upute: U prikladnom spremniku, samo pomiješajte gore navedene sastojke i koristite dalje kao bili koju pastu za zube koju ste koristili do sada.

Izvor: dnevno.hr