Jedite kokice za zdravlje

kokice, zdarvlje, kokice, mikrovalna pećnica, kokice, Nutricionisti

Kokice možete jesti u slanoj i slatkoj varijanti. Koju god vrstu više preferirate kokice su odlična grickalica, posebno uz gledanje televizije. Ako volite jesti kokice, onda definitivno morate znati zdravstvene prednosti ove grickalice.

Cjelovite žitarice:

Kokice su napravljene od zrna kukuruza, a cijela zrna teško da mogu biti loše za vaše zdravlje. Cjelovite žitarice su bogate vlaknima poput voća i povrća, što ih čini toliko boljom grickalicom od čipsa i burgera. Kokice ne mogu zamjeniti voće i povrće u zdravoj prehrani, jer voće i povrće sadrže vitamine i druge hranjive sastojke, koji su nužni za naše zdravlje, a u kokicama ih nema. Kokice koje kupite vani mogu biti nezdravo pripremljene, prema tome, uvijek spremajte kokice kod kuće.

Antioksidansi:

Istraživači su otkrili da kokice sadrže polifenole (antioksidans). Ovaj antioksidans je puno jači od vitamina C i E. Polifenol ispire toksine iz tijela i poboljšava imunološki sustav. Znanstvenici su otkrili da jedna porcija kokica ima 300 mg polifenola (13% prosječne potrošnje potrebno na dnevnoj bazi za zdravo tijelo). Ovaj antioksidans smanjuje starenje, liječi zatvor, poboljšava crijeva, poboljšava srčani ritam i sprječava pojavu raka.

Netopljiva vlakna:

Postoje dvije vrste vlakana, naime topljiva i netopljiva vlakna. Topljiva vlakna se otapaju u vodi, a netopljiva vlakna se ne otapaju u vodi, ali se kreću kroz crijeva apsorbirajući se. Netopljiva vlakna daju pritisak na crijeva i liječe zatvor. Kokice su grickalice cjelovitog zrna bogata netopljivim vlakanima. To znači da se kokice lako probavljaju i ne čine vas debljim. Kao voće i povrće, kokice su bogate netopljivim vlakanima koja liječe zatvor. Netopljiva vlakana čine da se osjećate siti duže vremena.

To je nekoliko zdravstvenih prednosti kokica. Ali, nemojte početi jesti ogromne količine. Ako zaista želite da to bude hranjiv obrok, onda radije pržite kokice, nego što ih stavite u mikrovalnu. Kokice koje se prave u mikrovalnoj bogate su kalorijama. Koristite što manje maslaca, ulja, soli i umjetnih sladila.