Jandroković nakon potresnog svjedočanstva zastupnice: 'Dovodite me u vrlo neugodnu situaciju'

Ivane Ninčević Lesandrić
Nakon potresnog svjedočanstva Ivane Ninčević Lesandrić o tome kako je nakon spontanog pobačaja bila podvrgnuta postupku kiretaže bez anestezije te njenog apela Kujundžiću da se to više nikad ne dogodi niti jednoj ženi u Hrvatskoj, reagirao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. "Kolegice Lesandrić, pa dobro nemojte, sad iznosite jednu vrlo intimnu stvar i dovodite me u vrlo neugodnu situaciju", rekao je predsjednik Sabora.

"Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu. To je 30 minuta ponižavanja svake žene. Namjeravate li ovo promijeniti i kada", bilo je prethodno pitanje Ninčević Lesandrić ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

On je, međutim, ustvrdio da se takvi zahvati u Hrvatskoj ne rade bez anestezije. "Ako hoćete, dostavite mi medicinsku dokumentaciju pa ću vidjeti o čemu se radi", rekao je ministar.

Ninčević Lesandrić se pozvala na povredu poslovnika jer "ministar govori neistinu".

"Radi se na taj način jer sam ja to doživjela. I tisuće žena vam je potpisalo peticiju, samo za Petrovu bolnicu tri i pol tisuće. Molim vas nemojte lagati nego napravite nešto da se ovo promijeni", rekla je Ninčević Lesandrić nakon čega je Jandroković reagirao.

Video možete pogledati ovdje

dnevnik.hr