Jako dobri razlozi za uživanje u trešnjama

trešnja, poslovniportal.ba, Raimondo de Cardone, trešnje, voće, top 10 zdravih namirnica, namirnice umjesto tableta, trešnje, voće, razlozi, trešnja, sajam trešnje
Trešnja čak sadrži sve vitamine i minerale, iako u manjim količinama, kao i celulozu, pektin te organske kiseline. Bogata je kalijem i zato dobro djeluje na izlučivanje vode iz organizma. Zbog toga, ali i činjenice da nemaju masti, trešnje su idealne za održavanje vitke linije ili mršavljenje. Zato ih slobodno jedite između obroka ili koristite u voćnim salatama.

Trešnje su bogate antioksidansom antocijaninom te korisne u borbi protiv stanja uobičajenih u srednjoj dobi, uključujući giht i artritis.

Giht, koji uglavnom utječe na muškarce, povezan je s višim razinama mokraćne kiseline koja formira kristale unutar malih zglobova. Istraživanja su pokazala da je kod osoba koje jedu 200 grama trešanja stopa izlučivanja mokraćne kiseline porasla za 60 posto. Za ovaj problem jedite desetak trešanja ili popijte čašu nezaslađenog soka tri ili četiri puta tjedno. Jedite ih svježe s jogurtom kako bi se osigurala apsorpcija korisnih vitamina.

Flavonoidi, pogotovo oni u trešnji, prirodna su protuupalna sredstva, ublažavaju simptome alergija i astme. Ujedno jačaju kolagen, građevni element vezivnog tkiva kao što je hrskavica i tetiva.

Osim što ih možete iskoristiti u raznim slasticama, trešnje su odlične za njegu lica.

Napravite masku za lice na sljedeći način: zgnječite ih i napravite gustu kašicu i držite na koži lica ili vrata oko 20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Ako nemate ideju kako iskoristiti trešnje u slasticama, probajte napraviti tart od trešanja i borovnice ili kolač s trešnjama i kremom od sira.

tportal.hr