Jabučni ocat: 5 istina koje morate znati ako ga pijete zbog mršavljenja

jabučni ocat, Polenski osip, tretman ekcema, reduciranje kolesterola, krvožilni sustav, pojačava osjećaj sitosti, beta-karoten, jabučna i octena kiselina, detoksikacija, novogodišnje čišćenje, jabučni ocat, kosa, jabučni ocat, zdravlje, jabučni ocat, zdravlje,  prirodni napitak, osvježava organizam, važni minerali, metabolizam, jabučni ocat, štiti od kardiovaskularnih bolesti, nezdrave bakterije, upala grla, mjerenje šećera u krvi, jabučni ocat, ocat, jabukov ocat, bijeli ocat, masne mrlje, omekšivač., pranje rublja, post, detoksikacija, detoksikaciji tijela, istine, jabučni ocat, internet kupovina, jabukov ocat, zdravlje
Jabučni ocat zdrava je namirnica, a vjeruje se i da ubrzava mršavljenje. Najčešći način prakticiranja dijete s jabučnim octom je ispijanje jedne žličice do dvije žlice jabučnog octa pomiješane s 2 decilitra vode ujutro na tašte. No, djeluje li dijeta s jabučnim octom zaista? Istina je da ne postoje čvrsti znanstveni dokazi da jabučni ocat ubrzava metabolizam niti da topi masnoće, odnosno da pomaže kod gubitka kilograma, donosi Zadovoljna.hr.

1. Jabučni ocat nije najbolje sredstvo za suzbijanje apetita.

Kada jabučni ocat popijete na prazan želudac kiselina može iziritirati želudac i tako stvoriti osjećaj sitosti. Ako se želite osjećati sitima bez mogućih štetnih nuspojava, bolji izbor bit će doručak bogat bjelančevinama. Takav doručak zdravo će vas zasititi i opskrbiti vas s puno više hranjivih tvari od čaše vode s jabučnim octom. Zdrav doručak bit će, primjerice, jaja i grčki jogurt.

2. Ispijanje jabučnog octa nije prirodni način detoksikacije.

Naš organizam već ima svoj prirodan sustav kojim se čisti od toksina, a koji se sastoji od jetre, bubrega i crijeva. Ovi vitalni organi pomažu tijelu da apsorbira hranjive tvari, a nekorisne tvari da eliminira u obliku mokraće i stolice.

3. Jabučni ocat može biti probiotik.

Jabučni ocat je derivat fermentiranog jabučnog soka pa kao i druge fermentirane namirnice može sadržavati bakteriju koja pospješuje zdravlje crijeva i održava urednu probavu. Ali, treba imati na umu da svojstva probiotika ima samo nepasterizirani jabučni ocat koji sadrže enzime, bjelančevine i spomenute probiotike. Dakle, pasterizacijom nestaju probiotička svojstva jabučnog octa.

4. Pijenje previše jabučnog octa može biti opasno.

Odlučite li se pokušati smršavjeti uz pomoć jabučnog octa, ne konzumirajte više od dvije žlice dnevno. Previše jabučnog octa može iziritirati želudac, ali i uništiti zubni caklinu te oštetiti jednjak. Zbog toga se preporuča da jabučni ocat ne pijete na prazan želudac.

5. Jabučni ocat možda je korisnije jesti nego piti.

Najbolji način konzumiranja jabučnog octa je kao začin za salatu. Na taj način imat ćete najviše koristi od njega jer za tvrdnje da ispijanje jabučnog octa pomaže u mršavljenju ne postoje čvrsti znanstveni dokazi. Zapamtite da ne postoje brza rješenja kada je riječ o trajnom gubitku kilograma. Usvajanje zdravog načina života jedini je pravi put do vitke linije.