Izliječite glavobolju hranom

glavobolja
glavobolja
Postoji nekoliko mogućih koje će spriječiti bol. Navedene namirnice vjerojatno neće u potpunosti otkloniti glavobolju, ali mogu pomoći u njezinom sprječavanju.

Špinat

Ako vam je potreban novi razlog da biste jeli zelenjavu, uzmite u obzir i ovo: bogata je riboflavinom, tipom B vitamina koji je povezan sa sprječavanjem migrena.

Riba

Omega-3 masne kiseline mogu smanjiti bol kroničnih glavobolja, a dobrobit je povećana redovnim unosom omega-6 masnih kiselina, kojih ima u mnogim uljima.

Lubenica

Ako je vaša glavobolja u vezi s dehidracijom, važno je piti puno vode, ali od pomoći može biti i hrana s visokim udjelom vode, poput lubenice i krastavca. Dvadeset posto našeg unosa vode je iz hrane, a lubenica također pruža esencijalne minerale koje gubite uslijed dehidriranosti, poput magnezija i kalija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir

Kada smo kod kalija - mineral može liječiti glavobolju i često nam nedostaje kada dehidriramo. Usprkos ugledu banana o njihovoj visokoj razini kalija, srednje pečeni krumpir (s korom) ima ga dvostruko više.

Kofein

Sve dok ne pretjerate, kofein može pomoći da se oslobodite glavobolje. Sadrže ga mnogi lijekovi u malim dozama, zato što pomaže tijelu da brže apsorbira lijek.

Ako se previše oslonite na čaj ili kavu, možete izazvati suprotan učinak.

Bademi

Mali broj istraživanja proučavao je važnost magnezija u tretiranju migrena, ali bez konkretnih dokaza. Autori studije obavljene 2012. godine navode da je njegova prednost u tome što ne izaziva negativne posljedice, te nema nikakve štete od konzumiranja. Ako vam magnezij odgovara i smatrate da vam je potreban, bademi su dobar izvor sa 80 miligrama po porciji.

novosti.rs