Istine i laži o celulitu!

strije, Ulje ružmarina, maslinovo ulje, bademovo ulje, ulje lavande, Ulje pšeničnih klica, koža, Oštećenja tkiva, celulit, genetika, način prehrane, hormoni, zdrave navike, koža, aerobne vježbe, Liposukcija, celulit, mitovi, doktor oz, celulit, borba, žene, ulja, strije, Metode liječenja
Što god da mislite, mi vam donosimo provjerene činjenice.

Celulit je samo mast

Laž! Celulit je u većem dijelu mast koja se oštetila pod utjecajem oslabljene cirkulacije i limfnog sustava. Masne stanice kod žena nisu toliko blizu jedna drugoj kao kod muškaraca. Sjedilački način života slabi funkciju vlakana koji predstavljaju uporište masnim stanicama. Kada se vlakna opuste, dolazi do stvaranja neravnih dijelova na koži koje zovemo celulit.

Celulit je nasljedan

Istina! Kao što se iz generaciju u generaciju može prenositi rizik za nastanak određenih bolesti, tako genetika može igrati važnu ulogu kod razvijanja celulita. Međutim, hormoni, način prehrane i životne navike također igraju važnu ulogu. Stoga, ako su vaša mama ili baka imale celulit, ne znači da ćete ga i vi imati, ali na vrijeme počnite usvajati zdrave navike.

Celulit znači da si debela

Laž! Ovo je jedan od najučestalijih mitova koji predstavljaju nepotrebnu frustraciju osobama koje su normalne tjelesne težine. Veliki broj žena ima celulit, a to ne znači da su sve debele. Pogledajte malo bolje manekenke i modele.Vidjet ćete i na njima barem malo celulita.

Održavajte zdravu težinu, izbjegavajte učestalo debljanje i mršavljenje jer se koža na taj način rasteže i opušta, zbog čega se celulit može činiti još gorim. Ukoliko je vaša težina normalna, nemojte se truditi smanjiti kilograme kako biste smanjili celulit jer smanjenje težine neće imati preveliki utjecaj na celulit.

Celulit se starenjem pogoršava

Istina! Nažalost, za većinu žena ovo je gruba i ružna istina. Celulit se počinje javljati tijekom povećanja razine estrogena u pubertetu, a s godinama postaje sve gori. Naime, što smo stariji, to smo i manje aktivni, što također stvara plodne uvjete za razvijanje celulita.

Stanice masti počinu rasti, vlakna počinju slabjeti, cirkulacija se smanjuje, više tekućine se zadržava i dolazi do neravnina na koži. Kako biste spriječili nepotreban unos toksina koji će pospješiti zadržavanje vode u tijelu, prestanite s najgorim navikama: kava, alkohol i cigarete.

Voda će smanjiti celulit

Laž! Povećanje unosa vode neće popraviti trenutno stanje. Većina ljudi ne unosi dovoljnu količinu vode, a to se odražava na koži. Međutim, unosite preporučenu dnevnu dozu vode kako bi pomogla limfnom sustavu da se oslobodi štetnih tvari, ali nemojte piti previše vode jer se ona može zadržati u tijelu, zbog čega će celulit izgledati još gore.

Vježbanjem ćete smanjiti celulit

Istina! Iako ga se nećete u potpunosti riješiti jer i sportaši imaju celulit, poboljšat ćete cirkulaciju, riješiti se viška tekućine u tijelu i izgraditi mišiće. Zbog čega će koža postati glatka.

Kako biste potaknuli gubitak celulita, redovito radite aerobne vježbe (hodanje, plesanje, trčanje, rolanje), i to barem 30 minuta 5 dana u tjednu.

Pravilna prehrana će spriječiti nastanak celulita

Djelomično istinito! Naravno da je zdrava prehrana važna, ali ukoliko ćete zdravo jesti, a nedostajat će vam fizičke aktivnosti, celulit nećete spriječiti niti smanjiti postojeći. Isto tako, ako ćete vježbati, a jesti nezdravu hranu, vjerojatno nećete vidjeti značajne rezultate vježbanja.

Sve u svemu, važno je da konzumirate zdravu prehranu, ali ne zaboravite na fizičku aktivnost!

Liposukcija će pomoći

Laž! Čak i ako si možete priuštiti liposukciju, ona predstavlja traumatično iskustvo za cirkulaciju i limfni sustav, zbog čega mnoge žene nakon liposukcije imaju više celulita nego prije. Promjena životnih navika, zdrava prehrana i tjelovježba će pomoći, i to na najzdraviji mogući način.

Izvor: tinktura.com