Inozemni liječnici pristali na liječenje bolesnog Markice, a domaći mu žele amputirati noge - 12.01.2018

pomoć
Obitelj Andričić snalazi se kako može, ali je na izmaku snaga. Hrabra majka Anđelka (53) neumorno i nadljudskim snagama brine za svoje troje djece - Markicu koji boluje od cerebralne paralize i njegove dvije sestre, od kojih je jedna redovita studentica na Hrvatskim studijima, a druga vrlo dobra učenica koja pohađa osmi razred osnovne škole.

O ovom smo slučaju pisali već nekoliko puta. Naime, ovo nije prvi put da se obitelj Andričić spominje u medijima. Gospođa Anđelka već je bila primorana tražiti pomoć 2012. godine.

Razlog - siromaštvo, bijeda i neimaština. S obitelji je tada živjela u zagrebačkom Zapruđu, u stančiću od svega 29 metara kvadratnih, koji nije bio primjeren za život. Gradonačelnik joj je nakon toga osobno uručio ključeve za novi stan u Jelkovcu, gdje od tada boravi s djecom, kako je navedeno na Facebook stranici Per aspera ad astra.

Markica sad već mjesecima ima otvorene dekubitalne rane koje su nastale zbog čestih boravaka u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević uslijed infekcije mokraćnog mjehura koja se pojavila 2014. godine. Liječnici u Zagrebu preporučili su rezanje obje noge u kuku na što ni Markica ni majka nisu pristali.

U lipnju ove godine obratili su se liječnicima u Njemačkoj, a zatim i u Austriji. Liječnici su pristali na operaciju. No, kako majka Anđelka kaže, na traženje objašnjenja u nadležnim bolnicama gdje je Markica hospitaliziran nije naišla na ikakvo razumijevanje.

"Vodim bitku od petog mjeseca. Doktor me zastrašio, obratila sam se 5. lipnja i predsjednici koja je samo proslijedila molbu ministru Kujundžiću, a koji se nije nijednom oglasio. Na njegov odgovor čekamo od 28. lipnja ove godine", očajno govori majka Anđelka.

sredstva za liječenje Markice Andričića i dalje možete uplaćivati na ime:
Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475
SWIFT/BIC: ZABAHR2X
Anđelka Andričić: 098/958 47 22
Adresa: 10360 Sesvete, 144. brigade Hrvatske vojske 2