Ima 24 godine i umire, ali ostavio je poruku koju bi svatko trebao pročitati

poruka, kravata, smrt
Možda mi neće pristajati uz odijelo, ali mislim da će savršeno pristajati uz prigodu", piše, između ostaloga, jedan 24-godišnjak koji je na Redditu objavio svoju posljednju poruku svijetu nakon što je saznao da će uskoro umrijeti.

Poruka koja slijedi, pod "nickom" "MyLastTie" ("MojaPosljednjaKravata") postala je hit na društvenim mrežama, s razlogom.

"Dijagnoza (rak) je stigla prekasno da bih imao vremena nadati se dužem životu, ali shvatio sam da je ionako najvažnija stvar ostaviti svijet boljim mjesto od onoga kakvo ste zatekli. Moj dosadašnji život neće donijeti neku bitnu promjenu, jer nisam radio ništa previše značajno. Ali kad sam shvatio koliko malo vremena još imam, stvari su postale jasnije, Shvatio sam što je doista važno. I, zapravo, ovo sam pišem iz pomalo sebičnog razloga. Želim dati svom životu neki smisao tako što ću ovu poruku podijeliti s vama.

Ne gubite vrijeme na stvari u kojima ne uživate.

Očito je da nikada neće uspjeti u nečemu ako to ne volite. Strpljenje, strast i posveta dolaze samo ako volite ono što radite.

Glupo je bojati se tuđeg mišljenja.

Strah vas slabi i paralizira. Ako mu dopustite, samo će rasti i rasti, sve dok vas ne preuzme potpuno. Slušajte svoj unutarnji glas i slijedite ga. Neki će vas smatrati ludim, ali neki će u vama vidjeti legendu.

Preuzmite kontrolu nad svojim životom.

Preuzmite odgovornost. Ograničite loše navike. Bavite se nekim sportom koji vas veseli. Ne odgađajte stvari. Neka vaš život oblikuju vaše vlastite odluke, a ne odluke drugih.

Cijenite ljude oko sebe.

Prijatelji i obitelj nepresušan su izvor snage i ljubavi. Ne uzimajte ih 'zdravo za gotovo'..."

24-godišnjak je priznao da mu je teško uopće opisati što osjeća, da ne osjeća ljutnju te da pokušava svojim zadnjim danima dati nekakav dublji smisao. Ono za čime uistinu žali je činjenica da neće vidjeti neke cool stvari koje će se u budućnosti dogoditi, ali i svjedočiti pozitivnim društvenim promjenama, kraju ratova i slično. Evo što je još dodao svojoj poruci:

"Brinemo se o svom zdravlju, ali onda pred kraj shvatimo da je tijelo jedna kutija zapravo, mjesto u koje smještamo svoju osobnost, misli, vjerovanja, namjere. Ako u kutiji nema ničega što može promijeniti svijet na bolje, onda nije ni važno ako ta kutija nestane. Vjerujem da svi imamo potencijal, ali nemamo svi hrabrosti da ga ostvarimo. Možete samo čekati da se stvari dogode, a možete ih i sami pokretati. Ovisi o vama.

Ostavite traga. Imajte smislen život, što god vama predstavljao smisao. Idite za njim. Mjesto koje napuštamo je predivno igralište, na kojem je sve moguće. Ali - nismo ovdje zauvijek. Naš je život kratka iskra na ovoj divnoj maloj planeti koja pluta svemirom... Stoga, uživajte. Strastveno. Učinite stvari zanimljivim. Učinite ih vrijednim.

Hvala vam."

index.hr