Iako je stanje jako teško, još uvijek vjerujemo kako Mateu možemo spasiti

Iako je stanje jako teško, još uvijek vjerujemo kako Mateu možemo spasiti
...s dijagnozom microlithiasis alveolaris Pneumonia interstitialis bill, njeno stanje je i dalje veoma kritično. Ona je i dalje priključena na raspirator i stavljena u induciranu komu, a članovi najuže obitelji pokušaju riješiti pitanje transporta i liječenja u Beču.

Kako nam je danas u telefonskom razgovoru rekao Matein suprug Ivan Janković, trenutno pokušavaju riješiti pitanje prebivališta u Zagrebu, kako bi nesretna Matea mogla biti primljena u bolnicu Jankomir. - U ovu ustanovu treba biti primljena samo kako bi izvadila nalaze. Odmah bi bila prebačena u Beč u privatnu kliniku gdje bi bila podvrgnuta transplantaciji pluća. Problem je što ona ima hrvatsku domovnicu i putovnicu, ali ne i prebivalište u Zagrebu. Danas sređujemo papire, a ako ne bude išlo po planu, onda ćemo je privatno dovesti. Sve moramo raditi u najkraćim rokovima jer je stanje i više nego kritično - rekao nam je Ivan.

Rekao je kako ima informacije da je bilo određenih uplata na humanitarne račune, ali kako nije upoznat s brojkama jer je hitno morao u Zagreb rješavati birakratske probleme. - Ima puno reakcija, hvala svima koji pomažu i koji će pomoći. Iako je stanje jako teško, još uvijek vjerujemo kako Mateu možemo spasiti - poručio je njezin suprug.

Matea Janković (rođ. Vrdoljak) je prije mjesec dana krstila svojeg prvorođenoga sina, a ovih se dana bori za svoj život. Matei otkazuju pluća i ukoliko joj uskoro ne omogućimo transplantaciju koja se radi samo u Beču njezin život bit će izgubljen. Osnovni troškovi ulaska u AKG kliniku u Beču iznose 30.000,00 EUR, a troškovi transporta specijalnim zrakoplovom navedene klinike (Zagreb - Beč) stoji 8.000,00 EUR. Molimo i pozivamo sve ljude dobra srca da pomognu malenom Filipu da odraste uz svoju majku.

Priloge možete uplatiti na brojeve žiro računa kod UniCredit Bank:

U zemlji:

BAM: 3381502588024211 - s naznakom Uplata za Mateu Janković

Iz inozemstva:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393381502888025520 - s naznakom Uplata za Mateu Janković

Prvi.tv