Greške koje radimo dok se zdravo hranimo ili zašto kilogrami i dalje ne idu dolje?

Greške koje radimo dok se zdravo hranimo ili zašto kilogrami i dalje ne idu dolje?
Trebalo bi se uvijek zdravo hraniti, a ne samo kada pokušavamo smršavjeti. Naše tijelo zaslužuje najbolji mogući tretman jer je jedino koje imamo i u interesu nam je da što dulje bude funkcionalno. No i zdrava prehrana krije zamke, a jedna o dnjih je neumjerenost.

Naime, ako jedete kvalitetno ne znači da možete jesti koliko god hoćete, osobito želite li smršavjeti. I zdrava hrana je kalorična. Kako bi nam to približila, nutricionistica Leanne Ward na svom je Instagramu objavila post u kojem uspoređuje vrijednosti popularne čokoladice izdjelice badema. Iznenadit ćete se kada vidite da čokolada ima puno manje kalorija - 278, nego bademi - 415.

Naravno, ne treba prednost dati nezdravoj čokladi, nego obratiti pozornost na porcije.

Mnogim mojim klijentima niej jasno zašto ne mogu smršavjeti usprkos činjenici da jedu zdravo. Ovom objavom im želim ukazati na to da i zdrave namirnice treba jesti umjereno", objašnjava nutricionistica.

"Šalica badema, četiri banane ili nekoliko domaćih kolača svejedno će vas udebljati", kaže. Stoga, ukoliko želite smršavjeti obratite pažnju na porcije. Pratite koliko jedete nekoliko dana kako biste imali uvid u to koliko kalorija unosite u tijelo. Osobito su rizične, odnosno kalorične namirnice poput oraha, avokada, lososa i raznih sjemenki.

"Naravno, trebate ih uključiti u prehranu, ali ne u ograničenim količinama. I dalje možete uživati u sbvojoj omiljenoj hrani, samo pazite koliko jedete, ako želite bidt zdravi i fit", zaključuje nutricionistica.