Evo zašto kosa tako lako opada i stanjuje se

kosa, opadanje, celibat , usporiti opadanje kose, debljina, opadanje, kosa, Uzroci, usporiti opadanje kose, maske za kosu, usporiti opadanje kose, usporiti opadanje kose, Uzroci, razlozi, cink, tijelo, nedostatak cinka, znakovi, kosa, usporiti opadanje kose, bubrezi

Da bi kosa zdravo rasla, mora biti opskrbljena krvlju, što nije problem dok smo mlađi, no starenjem, ali i zbog konstantne dugogodišnje izloženosti stresu, dotok krvi je sve slabiji, što je uzrok gubljenja prirodnog pigmenta i vlažnosti kose pa ona onda opada. Folikuli proizvode sve manje vlasi, kosa sporije raste, a kvaliteta joj se narušava.

Inače, ovo vam nikad ne bi palo na pamet, ali rast kose u uskoj je vezi s funkcijom bubrega pa ako su vam bubrezi zdravi i kosa će vam biti zdrava. Stoga, prvo pripazite na zdravlje svojih bubrega, a sukladno tome ćete imati bujnu i čvrstu kosu koja raste brzo.

Doduše, ovo nije jedini razlog gubitka kose i borbe s tankom kosom. Gubitak kose kod žena često je povezan s trudnoćom, menopauzom i kontracepcijskim sredstvima. Kod muškaraca se pak često radi o genetskoj predispoziciji, no nekad može biti riječ o kožnim upalnim stanjima poput seboreičnog dermatitisa, autoimune bolesti alopecije areate, lichen planopilarisa te se od strane dermatologa onda preporučuje napraviti biopsiju skalpa.

Opadanje kose može biti povezano i s usporenim radom štitnjače, što zahtijeva stručnu pomoć te kao i kod svih stanja - promjenu režima prehrane.

Izvor: dnevno.hr