Evo zašto je dobro piti rakiju!

rakija
Konzumacija rakije može donijeti i nekoliko zdravstvenih prednosti - naravno, ukoliko se ne pretjeruje s količinama

Ukoliko vas bolja polovica ili bilo tko napadne zbog druženja s rakijom, iznesite joj jedan od ovih argumenata.

Produžuje životni vijek.

Prevelike količine rakije, i bilo kojeg drugog alkohola, će vam definitivno skratiti životni vijek, ali umjerena količina vam ga može produžiti. I to zbog toga što antioksidansi pomažu u borbu protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.

Oslobađa od stresa.

Ukoliko je pijete u umjerenim količinama, rakija djeluje na živčani sustav, tako da vas opušta. Ponavljamo - samo ukoliko je pijete u umjerenim količinama.

Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara.

Odlična stvar kod rakije je ta što sprječava stvaranje naslaga kolesterola u vašem kardiovaskularnom sustavu, te vam pomaže da se smanji količina kolesterola. A sve to drastično smanjuje opasnost srčanog i moždanog udara.

Pomaže u prevenciji prehlade.

Vjerojatno niste znali da rakija može poslužiti kao odličan sirup za kašalj. Isto tako alkohol pomaže da se ubiju sve bakterije u grlu. Najbolji efekt ćete postići ako ga pomiješate s toplom vodom i limunom.

Ne deblja.

Evo odličnog argumenta - za razliku od gaziranih, pa čak i nekih "prirodnih" sokova, rakija je alkohol s malim brojem kalorija! Ispijanjem rakije smanjujete kolesterol u krvi i ne podižete kilažu.

Grude.com