Dva dana nakon povratka s godišnjeg već je sve po starom

godišnji odmor, ljeto, ljepota, koža, njega, ljeto, sunce, gladovanje, trbuh, savjeti, vremenska prognoza, Hrvatska

Kako je godišnji odmor sve bliži i bliži, kao da smo sve nestrpljiviji dočekati ga. Već od prvog dana godišnjeg trudimo se maksimalno odmoriti, znajući da cijelu godinu radite samo za ta dva ili tri tjedna. No, to vrijeme začas proleti i dođe trenutak za povratak na posao, punih baterija. Što mislite, koliko će vam trebati da se baterije isprazne? Reći ćemo vam - dva dana.

Samo dva uobičajena radna dana dovoljna su da nestanu sve blagodati za zdravlje koje ste okusili tijekom odmora. Ma koliko se odmorili, istraživanja pokazuju da će vas samo dva dana po povratku apsolutno vratiti na staro.

- Bila sam iznenađena otkrićem da sve dobrobiti tako brzo nestaju. Čini se da se radni ljudi osjećaju tužni kad razmišljaju o sretnim danima koji su upravo završili. Osim toga, još lakše padaju u depresiju kad shvate koliko im je puno vremena ostalo do idućeg godišnjeg - kaže Jessica de Bloom, koja je provela istraživanje na Sveučilištu Radboud u Nizozemskoj.

Tijekom godišnjeg odmora popravlja nam se, inače, zdravstveno stanje, raspoloženje, razina napetosti, energije, te općenito stanje.

 

Piše: nam/VLM