Dodajte ovo u jutarnju kavu i bit ćete puni energije cijeli dan

Dodajte ovo u jutarnju kavu i bit ćete puni energije cijeli dan
Radi se o mješavini kokosovog ulja, kakaa i prirodnog šećernog alkohola (eritritol) kojeg zovu i zdravom zamjenom za klasični šećer. Svako jutro se žličica te smjese doda u vruću kavu. Oni koji su iskušali ovu metodu dobivanja energije kažu da zaista pomaže, otkriva portal mindbodygreen.com.

Inače, kakao je bogat željezom, bakrom, magnezijem, manganom, kalijem, fosforom, cinkom i selenom. Osim toga, kakao je namirnica koja ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane.

Uloga kokosovog ulja je usporavanje probave kofeina i smanjivanje neželjenog učinka kave. Ono sadrži određene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju. Kombinacija kokosovog ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u tijelu i osigurava energiju koja je dugotrajnija i stabilnija.

Također, masne kiseline kakve su u kokosovom ulju smanjuju apetit i osjećaj gladi pa mogu doprinijeti gubitku suvišnih kilograma. Prema jednoj studiji, ljudi koji namirnice s takvim masnim kiselinama jedu za doručak, obično ručaju kasnije od onih koji nemaju takvu naviku

Recept za tu mješavinu:
Sastojci:

šalica (od 2,5 dcl) omekšanog kokosovog ulja
šalica (od 2,5 dcl) kakaa
3 žličice eritritola
Postupak:

Sve sastojke dobro promiješajte, tako da smjesa bude glatka pa je stavite u staklenku i u hladnjak da postane čvrsta. Potom staklenku smjestite u ormarić pokraj kave i dodajte u jutarnju kavu - po jednu žličicu. Miješajte dok se ne otopi.