DM ukazuje na važnost zaštite kože od sunca

dm, sunce
...informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti.

Kao uvod u kampanju dm je u Sarajevu upriličito događaje pod nazivom „Kako te sunce vidi" u okviru kojeg su svi zainteresovani građani po po prvi put u Bosni i Hercegovini mogli uz pomoć UV kamere snimiti svoje lice i dobiti uvid u negativne posljedice izlaganja kože štetnim sunčevim zrakama.

Također, tokom mjeseca jula na kupalištima u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Vitezu i na plaži u Neumu bit će organizovani besplatni dermatološki pregledi za sve zainteresovane posjetioce, a prvi je na rasporedu već sutra (subota 04.07.) u Sarajevu na Termalnoj rivijeri Ilidža, na adresi Butmirska cesta br. 18, u periodu od 12:00 do 17:00 sati. Drugi je zakazan za dan poslije, dakle u nedjelju (05.07.), u Banja Luci na bazenima Aquana od 12 do 17 sati.

Svi posjetioci bit će u mogućnosti besplatno obaviti pregled kože te od dermatologa dobiti stručne i korisne savjete o prevenciji kožnih oboljenja. Osim toga, učestvovanjem u različitim igrama moći će osvojiti brojne nagrade, a najmlađi će se na zabavan način informisati o važnosti pravilne zaštite kože te će se educirati na koji način mogu bezbrižno da se igraju na suncu.

Svake godine se povećava broj osoba oboljelih od melanoma te je veoma važno probuditi svijest javnosti o ovom problemu te ih podstaći da redovno obavljaju dermatološke preglede i zaštite kožu od štetnih sunčevih zraka.

Tokom kampanje „Djeca sunca" kupovinom 2 ili više proizvoda za zaštitu od sunca dm kupci ostvaruju popust od 20%. Također, na taj način daju svoj doprinos donaciji ručnih dermoskopa Udruženju za prevenciju i zaštitu od raka kože „Melanoma u BiH". U dm prodavnicama kupci mogu dobiti i besplatne dječije brošure sa savjetima za pravilnu zaštitu od sunca.

Kampanja traje do 17.7., a više informacija možete pronaći na web stranici dm kompanije ili u najbližoj dm prodavnici.

Sponzorirani članak