Čuvajte se: Smatrphonei, tableti, tipkovnice i slično su prava legla bakterija

racunar
Šokantan je podatak da brisovi koji su uzeti s njih imaju 20 puta više bakterija nego na zahodskoj školjci. Najprljaviji su oni sa zaslonima osjetljivim na dodir vjerojatno što se više koriste od običnih mobitela. Bez obzira koliko ćete vi prati svoje ruke to neće biti dovoljno da vas zaštiti od bakterija sa mobilnih uređaja. Stoga vaše uređaje morate također čistiti redovno ako želite da bakterije nestanu.

Na mobitelima koji su bili analizirani pronađeno je 600 jedinica bakterije Staphylococcus aureus po jednom štapiću. Prosječna količina iste bakterije na zahodskim školjkama je 20 bakterija po štapiću. Enterobakterije koje mogu uzrokovati E. coli ili salmonelu također su čest gost. Najprljaviji uređaj koji je sudjelovao u istraživanju brojao je rekordnih 15 tisuća jedinica bakterija po štapiću.

Kako biste spriječili doticaj bakterija i vašeg organizma redovito čistite svoje uređaje antibakterijskim sredstvima. Ista stvar se odnosi i na vaša računala, laptope, tipkovnice i slično. Problem s bakterijama shvatite dosta ozbiljno jer mogu ostaviti trajne posljedice na vaše zdravlje.

abcportal.info