Crno vino može vam pomoći u mršavljenju

vina, Hercegovina, bernard kozina, vino, Udruge istarskih vinara i vinogradara Vinistra, vinoljupci, TZ Istarske županije, crno vino, vitkost, masne stanice, crno vino, pomažu u mršavljenju, mršavljenje, antioksidans, antioksidansi, vino, čaše za vino, izbor, vino, otvaranje boce, vino, Ohladiti, eksperiment
Dvoumite se između bijelog i crnog vina? Želite li ostati vitki, čini se da je crno bolja opcija. Naime, novo istraživanje objavljeno u Časopisu prehrambene biokemije ukazuje na to da kemikalije iz crnog grožđa i vina mogu pomoći u izgaranju masnih stanica.

Znanstvenici su ekstraktima iz tamnocrvenog grožđa muscadine tretirali ljudsku jetru i masne stanice in vitro, a jedna od četiri testirane kemikalije, elaginska kiselina, značajno je zaustavila rast postojećih masnih stanica te spriječila stvaranje novih. Usto je potaknula metabolizam masnih kiselina u stanicama jetre.

To, naravno, ne znači da biste sada trebali biti dvije-tri boce vina na dan kako biste smršavili. Kako ističe glavni autor istraživanja Neil Shay, jedna čaša vina sadrži oko 150 kalorija pa biste mogli napraviti više štete nego koristi. Međutim, ako želite piti alkohol, najbolje je da to bude vino, i to crno.

vecernji.hr