Često trebate mokriti? Ovo su 4 moguća razloga

mokrenje

Dok razlozi mogu biti razni zbog kojih ne trebate paničariti, ima i onih zbog kojih bi odmah trebali posjetiti svog liječnika. Stoga, ako mokriti morate svakih sat vremena ili manje, vaš mjehur vam nešto želi poručiti.

Urolog dr. Jamin Brahmbhatt kaže kako je normalno mokriti osam puta tijekom dana i jednom po noći, a sve što je više od toga znači da nešto nije u redu s vašim zdravljem.

Preaktivni mjehur

S ovim stanjem susreće se 30 posto muškaraca. Ovo stanje pogađa i muškarce u mlađoj dobi, no pogotovo one starije od 60. Muškarci koji imaju problema s prostatom, neurološke bolesti poput moždanog udara ili multiple skleroze također mogu imati patiti od tog stanja.

Urinarna infekcija

Infekcija urinarnog trakta često se očituje prekomjernim mokrenjem. Urinarne infekcije većinom imaju žene, a muškarci ih dobivaju jer ne mokre često, ali i uslijed zatvora, nakon operacije, bubrežnih kamenaca i sl.

Intersticijski cistitis

Riječ je o upali mokraćnog mjehura koja je češća kod žena nego kod muškaraca. Osobe koje pate od ove upale mokre češće, ali u manjim količinama.

Dijabetes

Često mokrenje zna biti i znak dijabetesa jer se tijelo preko urina pokušava riješiti glukoze. Zbog čestog mokrenja, možete osjećati stalnu žeđ pa ćete unositi i puno više tekućine. Ako se to stanje ponavlja, trebate kontrolirati razinu šećera u krvi.

Večernji list