Biljke liječe : Imela

....iz pluća i maternice, kod visokog krvnog tlaka kao posljedice oboljenja srca i bubrega (najprije povisuje, a zatim snižava tlak na normalu, dok se bilo ubrzava), kod vazomotornih smetnji, kod epilepsije, histerije, nesvjestice, groznice, kod raznih bolesti srca kao srčani stimulator, kod raznih glavobolja, kod ekcema, kod tegoba menopauze, kod bolesti cirkulacije (navala krvi u glavu), kod šumova u ušima, kod raznih karcinoma, kod bolesti želuca, naročito gastritisa, kod bolesti živaca, kao stimulans gušterače i metabolizma, kao vodeći arteriosklerotik protiv ovapnjenja krvnih žila, kod varikoznih vena i kod teških oboljenja kod kojih nema pozitivnih pomaka.

Svježi sok iz listova pomaže u liječenju kožnih osipa. Imela se priprema na hladan način. Listovi se moče četiri do osam sati te se tada uzima kao čaj, a ako se miješa s drugim biljem potrebno je posebno napraviti čaj od listova imele te ga dodati čaju od ostalog bilja.
Danas ekstrakt imele predstavlja znanstveno dokazan lijek za najteža oboljenja kao što su tumori i karcinomi.
Ekstrakt imele danas je znanstveno najviše proučavan biljni ekstrakt u Njemačkoj.

Dosadašnji rezultati studije pokazuju da je svrsishodan u liječenju mnogih oboljenja, a ponajviše kod teške bolesti - karcinom.

Izvor : biljke-kao-lijek.blogspot.nl