Američki liječnik više nema virus ebole

epidemija, virusna hemoragijska groznica, ebola, Gvineja, uzročnik ebole, skupina filovirusa, neviđena epidemija, Soj Zair, Hercegovina, virus, hiv, zdravlje, ebola, ebola, virus, HPV virus, ebola, AIDS, Marburg, Hrvatska zemlja, ebola, ebola, virusne bolesti, Skopje, Makedonija, ebola, BIH, nadzor, ebola, Dr. Craig Spencer, ebola, epidemija, ebola, Sijera Leone, izolacija,  Sierra Leone , ebola, virus, Svjetska zdravstvena organizacija
Američki liječnik obolio od ebole oporavio se i bit će pušten iz bolnice u utorak, izvijestili su mediji u raspletu prvog dijagnosticiranog slučaja ebole u New Yorku.

U priopćenju gradskog ureda za zdravstvo navodi se da dr. Craig Spencer"više nema virus".

"Nakon strogog liječenja i testiranja utvrđeno je da dr. Craig Spencer, pacijent koji je primljen u Bolnički centar HHC Bellevue i dijagnosticirana mu je ebola, više nema virus", navodi se u priopćenju.

Spencer je radio za Liječnike bez granica u Gvineji a nakon povratka u SAD 23. listopada testovi su kod njega pokazali prisutnost virusa ebole, smrtonosne bolesti od koje je u zemljama zapadne Afrike u međuvremenu umrlo gotovo pet tisuća ljudi.

Američki liječnik spada u skupinu američkih državljana koji su se oporavili nakon liječenja na specijaliziranim bolničkim odjelima u SAD-u, napominje BBC.

Prema pisanju New York Timesa, Spencer je dobio eksperimentalni lijek i krvnu plazmu američke državljanke Nancy Writebol koja ju je donirala nakon što se uspješno oporavila od zaraze ebolom.

izvor: Hina