Ako želite imati vitko tijelo morate izbjegavati alkohol!

alkohol
U većim količinama za kratko vrijeme razorit će vaš organizam. Ipak malo je onih koji se mogu pohvaliti da ne uzimaju alkohol ni pod razno, isto tako može se reći da je najviše onih koji alkohol konzumiraju u podnošljivim količinama. No, ipak i u takvim količinama s alkoholom treba biti oprezan do kraja. Mnogi će poslije lijepe večere posegnuti za par čašica vina ili nekoliko boca piva. Alkohol sadrži prazne kalorije, što znači da nema hranjivih tvari.

Unosom alkohola u naš organizam stvaramo problem tijelu koji prestaje razgrađivati salo kako bi se uhvatio u koštac s preradom alkohola. Neiskorišteni alkohol se pretvara u mast što usporava gubitak težine. Osim toga poznato je da alkohol potiče apetit pa ćete često vidjeti da nam u restoranu ili bilo gdje drugo nude čašicu žestice upravo zato da bi potakli naš apetit.

Ako želimo raditi na tom da izgubimo višak kilograma a u slučaju da smo taj dan unijeli određenu količinu alkoholnih pića, svakako trebamo postići ravnotežu unesenih kalorija smanjenjem količine obroka. No kako to doista izgleda teško u stvarnosti bit će najbolje ukoliko ste na dijeti i želite smanjiti broj kilograma izbjegnite alkohol jer alkohol i vitko tijelo jednostavno ne idu jedno s drugim.

ABCportal.info