5 učinkovitih namirnica protiv mamurluka

Jutro nakon pijane noći uvijek i iznova dovodi do jedne rečenice. Što mi je to trebalo? Nikad više!

Da bi se riješili mamurluka potrebno je znati neke stvari s kojima ćemo lakše prebroditi dan poslije.

Voda - voda je najbolja prirodni lijek mamurluka. Postoji razlog zašto se poslije alkoholiziranja osjećamo loše. Alkohol dehidrira naše tijelo i organizam, što dovodi do vrlo nelagodnog osjećaja sljedeći dan. Voda također ubrzava izmjenu tvari u stanicama tako da će organizam prije izbaciti štetne sastojke. Vodu pijte prije, za vrijeme i nakon konzumacije alkohola. Teško se sjetiti popiti koju čašu vode između piva i žestice ali potrudite se. Vjerujte da će se isplatiti.

Sportska pića - pića koje koriste sportaši kao nadopunu izgubljenih vitamina i minerala su izvrstan izbor za osvježiti organizam. Takva pića sadrže mnogo kalija, magnezija, natrija i drugih supstanci koje će obnoviti vaše stanje teškog mamurluka.

Kupka - kada se napokon izvučete iz kreveta i sobe usmrđene isparavanjem alkohola iz tijela, jedino što će vas ostaviti budnim je svježa kupka. Kupite gel za tuširanje koji osvježava kako bi uklonili neugodan miris i loše uspomene od noći prije.

Jaja - proteini u jajima će dati tijelu energiju za nastavak teškog dana.

Voće - voće je pravo osvježenje kada vam se želudac diže na većinu namirnica. Banane primjerice, će nadoknaditi izgubljene elektrolite i kalij. Voda i prirodni šećer u voću lakše padaju na osjetljiv želudac pa nećete juriti do školjke nakon jutarnjeg doručka. Osim toga, vitamin C iz voća će poboljšati vaš imunološki sistem.

Najbolje bi bilo sljedeći dan prespavati, no kako to u većini slučajeva nije moguće, koristite svakodnevne namirnice kako bi ublažili mamurluk koliko god je moguće.

izvor: www.budi.in