5 loših navika, koje narušavaju izgled

Ponekad su dovoljne sitnice kako bi pokvarile inače dobar dojam. Iako smo svi često mišljenja kako je za privlačan izgled potrebno često vježbanje na fitnes spravama i prazan želudac, zapravo to nije tako. Za dobar izgled dovoljno je pobrinnuti se za sitnice. S druge strane neke sitnice vrlo lako mogu pokvariti izgled i dojam, iako su vaši mišići možda jako napeti i nabildani. Pročitajte koje su loše navike koje vas mogu stajati dobrog dojma.

1. loša navika: Pušenje

Vjerojatno već znate sve loše zdravsvene posljedice pušenja, no pušenje osim toga utječe i na izgled. Ukoliko ste strastveni pušač vjerojatno imate ili ćete imati žute zube, blijeđe lice i sušu kožu koja nekada može poprimiti i sivkastu boju. Ukoliko to ve želite malo ublažiti pijte puno vode koja će se pobrinuti za hidrataciju vašeg tijela i naravno kože. Bilo bi još bolje kada biste prestali pušiti ili barem smanjiti broj dnevno popušenih cigareta.

2. loša navika: Pijenje alkohola

Prekomjerno pijenje alkohola ima brojne fizičke i psihičke negativne posljedice za vas, stoga se velikim količinama alkohola pokušajte oduprijeti. Pri redovnoj dnevnoj konzumaciji piva kroz godine nećete moći izbjeći povaju tzv. pivskog trbuha koji ne nastaje samo zbog piva nastaje i zbog drugih alkoholnih pića, jer kao što je poznato alkohol je jako kaloričan. Pri kronično ispijanju alkohola koža može poprimiti crvene točkice i pucanje kapilara po tijelu kao i na licu. Dugoročno će vaše tijelo zbog pijenja alkohola postati napireno, što nikako nije privlačni, zar ne?

3. loša navika: Nedostatna hidratacija tijela

Na dan je preporučljivo popiti 3 litre tekućine, najbolje vode, koja se brine da se stanice našeg tijela obnavljaju. Isto tako voda može ublažiti prve dvije slabe navike tj. njihove posljedice. Ukoliko ujutro pijete kavu te ju pijete kroz dan, kava je poznata kao dijuretik, zbog toga morate se pobrinuti za veći unos vode. Jer dijuretici izbacuju vodu iz tijela. Ukoliko budete pili dovoljnu količinu vode potrebnu vašem tijelu koža će vam biti ljepša i imat će bolji izgled zbog hidratacije.

4. loša navika: Pretjerano dodirivanje lica

S svojim rukama uzimate sve stvari, za koje niti ne želite znati koliko su prljave. Nije ni potrebno da to znate samo trebate biti svjesni da dodirivanjem lica s prljavim rukama tu prljavštinu unosite u pore lica. To uzrokuje nastanak bubuljica, stoga tijekom dana ne dotičite lice a pogotovo ga ne dotičite prljavim rukama.

5. loša navika: Prekomjerno sunčenje

Ukoliko je možda moderno i poželjno da vaše tijelo preko ljeta bude maksimalno osunčano, kasnije se mogu pojaviti posljedice pretjeranog izlaganja suncu i solariju.  U najgorem primjeru može utjecati na nastanak raka kože a u najboljem primjeru vaša će koža biti naborana i vrlo neprivlačna. Stoga se pobrinite za primjerenu zaštitu svoje kože u ljetnim mjesecima  i ugodno se smjestite u hladu. Ako i niste na moru svejedno si svako jutro lice namažite kremom za sunčanje s visokim faktorom jer je lice vrlo izloženo. I naravno ne zaboravite piti puno vode kako biste spriječili dehidraciju!

preuzeto: intimatemedicine.com.hr