5 grešaka koje nikada ne biste smjeli raditi s grudima

muškarci, grudi, povećanje grudi, silikoni, grudi, inteligencija, govor, žene, grudi, grudi, greške, najveće pogreške
1. Učvršćivati grudi ljepljivom trakom

Kim Kardashian otkrila je da kod nošenja haljina ispod kojih ne nosi grudnjak grudi drži na mjestu pomoću ljepljivih traka, pa čak i onih agresivnijih, izolir traka. Međutim, taj trik nikako ne biste trebali isprobavati na vlastitoj koži jer koža može loše reagirati na takav materijal te može uzrokovati osip, naročito oko bradavica koje su posebno osjetljive. Postoji opasnost i od razvijanja alergije na tvari koje se nalaze u tim ljepljivim trakama te pojave ekcema.

2. Puniti grudi botoksom

U estetskoj kirurgiji pojavio se trend ubrizgavanja botoksa u mišiće grudi s obećanjem da će ih taj zahvat podići. Zahvat djeluje tako da se pektoralni mišići paraliziraju te mišići leđa preuzmu njihovu funkciju i podignu grudi. Međutim, Američka udruga plastičnih kirurga upozorava da je ovaj zahvat prevara jer su istraživanja pokazuju da ne djeluje. Prije svega zato jer ne zateže obješenu kožu koja je veliki razlog zašto se grudi objese. Stručnjaci također upozoravaju na moguću štetnost ubrizgavanja filera, koji se inače ubrizgavaju u lice, u grudi jer nema dovoljno podataka da je takva praksa sigurna za zdravlje, prenosi Zadovoljna.hr

3. Dlačice oko bradavica depilirati voskom

Dlačice oko bradavica nikada ne biste smjeli uklanjati voskom jer je takav tretman preagresivan za nježnu i tanku kožu grudi. Osim što depilacija voskom može uzrokovati urasle dlačice i iritacije, može rezultirati i bolnim opeklinama. Elektroliza se također ne preporuča jer poslije nje mogu ostati ružni ožiljci. Dlačice oko bradavica najbolje je povremeno ukloniti pincetom, a ako imate puno dlačica najbolja opcija je lasersko uklanjanje dlačica (za većinu žena dovoljno je 4 do 6 tretmana).

4. Trčati u krivom grudnjaku

Problem je u tome da grudnjak koji je, primjerice, prikladan za vježbanje joge grudima ne pruža dovoljnu potporu dok trčite. Nošenje neadekvatnog grudnjaka dok trčite može uzrokovati slabljenje vezivnog tkiva i na kraju obješenost grudi. Zato će najbolji izbor biti model grudnjaka baš za trčanje, s čvršćim i odvojenim košaricama.

5. Stavljati naušnicu na bradavice

Stavljanje piercinga na bradavicu može uzrokovati pojavu gnojnog čira, pokazala su istraživanja. Bušenje bradavica također može oštetiti mliječne kanale što može biti problematično kod dojenja u budućnosti. Uz to, neke žene su alergične na metal koji se koristi kod piercinga što pak može uzrokovati jaki osip.

vecernji.ba