3 upotrebe šećera koje su dobri za vas

 3 upotrebe šećera koje su dobri za vas

1. Za meku i zdravu kožu

Šećer je jedno od najboljih prirodnih sredstava za njegu kože. Piling od šećera u kombinaciji s maslinovim uljem savršen je piling za tijelo koji uklanja mrtve stanice kože, čisti pore i čini kožu mekom.

S druge strane, maslinovo ulje sadrži vitamin E i Omega- 3 masne kiseline koji štite i obnavljaju kožu.

Pomiješajte ova dva sastojka te ih temeljito utrljajte u mokru kožu cijelog tijela prije tuširanja. Nakon toga isperite tijelo mlakom vodom.

2. Za zdravu i mladu kožu

Jedna od blagodati šećera za vašu kožu je i ta što balansira prirodna ulja kože. Šećer sadrži glikolnu i alfa hidroksilnu kiselinu koje se za njegu kože koriste i u kozmetičkoj industriji.

One čuvaju kožu od isušivanja, ali i sprečavaju prekomjerno lučenje masnoće. Isto tako šećer štiti kožu od prijevremenog starenja uzrokovanog vanjskim utjecajima.

3. Za hidratiziranu kožu

Šećer je prirodni humektant koji hidratizira kožu na način da zadržava vodu na gornjem sloju kože, ali je i povlači u njezine dublje dijelove. Napravite piling za lice od šećera i meda.

Pomiješajte sastojke te ih nanesite na lice.Jagodicama prstiju nježno istrljajte kožu lica, a nakon toga ostavite masku da djeluje oko 10 minuta te je isperite mlakom vodom.