2 prirodna pripravka za odčepljivanje sinusa

sinusi, liječenje
Kako bi se vratili u normalu važno je na vrijeme započeti s liječenjem u čemu će vam pomoći dva prirodna pripravka

Hren je dobro poznati lijek koji su naši stari koristili za liječenje od prehlada i gripa. Neugledni korijen paprenog okusa obiluje vitaminima C i B, te kalijem, željezom i kalcijem, te djeluje kao antibiotik. Njegovo najpoznatije svojstvo je u liječenju upala dišnih puteva, pri čemu je kod začepljenih sinusa izuzetno učinkovit.

Sastojci:
- ½ litre vinskog octa
- 1 korijen hrena

Priprema:
U staklenku od pola litre stavite jedan naribani korijen hrena, te do vrha nalijte vinski ocat. Staklenku zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi tri dana te povremeno protresite posudu.
Upotreba:
Nakon dva dana pripravak možete koristiti na način da najmanje pet puta dnevno otvorite poklopac staklenke, nagnete se nad otvor i najmanje 3 minute udišete pare. Prije spavanja dvije jušne žlice pripravka prelijte preko gaze i stavite na čelo. Postupak ponavljajte najmanje šest dana.

2. Sirup protiv upale sinusa

Sastojci:
- 50 g đumbira
- 20 g cikorije
- čajna žlica cimeta

Priprema:
U blenderu sameljite hren, đumbir i cikoriju, te na kraju umiješajte cimet. Sve dobro izmiješajte i stavite u staklenku s hermetičkim poklopcem. Smjesu držite na toplom oko deset dana, povremeno protresite no ne otvarajte.

Upotreba: Nakon što odstoji sirup uzimajte svako jutro natašte po jednu čajnu žlicu.

zadovoljna.hr