2 minute 'čuda': Zbog čega biste ovu točku na stopalu trebali masirati?

stopala, masaža
Prema tradicionalnoj kineskoj vještini akupresuri na našem tijelu nalaze se brojne točke čije masiranje pomaže u boljem radu funkcioniranju organizma te da se općenito bolje osjećamo.

Jedna od tih 'magičnih' točaka nalazi se između nožnog palca i prsta do nožnog palca, zvana Tai Chong, koju je preporučljivo svaki dan pritiskati ili masirati u malim krugovima oko 2 minute (možete i 3, 4 puta dnevno). Kako biste točno odredili gdje se ta točka nalazi, stavite prst po duljini ispod palca i prsta do palca i ispod prsta nalazi se ta točka. Točka bi na dodir trebala biti relativno mekana. Doznajte i kako da se pomoću akupresure u 30 sekundi riješite glavobolje i stresa.

Pritiskanje ove točke potaknut će bolji protok životne energije, u kineskoj drevnoj medicini zvane chi, te pomoći kod slijedećih zdravstvenih tegoba:

- glavobolje i vrtoglavice
- zamagljenog vida, crvenih, natečenih i bolnih očiju
- mučnine, povraćanja, zatvora i proljeva
- ljutnje, razdražljivosti, nesanice i tjeskobe

'Ova točka na stopalu naziva se LIV 3 (liver 3) i to je točka meridijana jetre. Osim već nabrojanih simptoma i tegoba koje masiranje ove točke uklanja, ona će pomoći i kod problema kao što su palpitacija (osjećaj preskakanja srca), gorkog okusa u ustima, reguliranja menstrualnog ciklusa i boli u lumbalnom djelu leđa', ističe Petra Butinar, homeopat i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture.

Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan dio tijela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati tijelo i riješiti se određenih tegoba

zadovoljna.hr