FOTO  Završen 11. Lino Fest

Mali pjevači svojom energijom i odličnim izvedbama izazvali su veliko oduševljenje svih prisutnih što je potvrdio gromoglasni pljesak nakon svake izvedbe.

U natjecateljskom dijelu prvo mjesto osvojila je grupa BEGOVIĆ FAMILY iz Županje za pjesmu "Tajanstvena pjesma" autora Šime Jovanovca. Drugu nagradu stručnog žirija dobila je Sarah Klarić iz Sarajeva za pjesmu  "Idemo na more" autora Ivice i Suzane Vinković, a treća nagrada otišla je u ruke Kiari Lemac iz Vukovara za pjesmu "Pjesma za tatu" autora Dubravke Lemac i Jasne Babić.

Stručni žiri činili su prof. Vera Šakić, predsjednica Udruge "Libertas", Želimir Marković, novinar,  Nadža Pušilo, balerina i Mirela Jusić, prof. glazbe.

Pored nagrada stručnog žirija dodjeljene su i nagrada publike za pjesmu "Proljeće" koju je izvela Stefani Pejić iz Doboja. Priznanje za najbolju interpretaciju dobila je Ana Jovančić iz Istočnog Sarajeva, dok je Miroljubka Konjović iz Novog Sada imala najbolji scenski dojam.

„Najveća nagrada za naše napore kojima sve ove godine nastojimo napraviti što kvalitetniju manifestaciju za djecu je to da sa Lino Festa mališani odu sa novim spoznajama i željom da ponovo dođu i naredne godine. I ovogodišnji festival je okupio talentirane male pjevače iz cijele regije i nadam se da ćemo u budućnosti imati priliku ugostiti još veći broj mladih glazbenih nada", istakao je Besim Spahić, direktor Festivala.

Ovogodišnji program na temu „Djeco, čitajmo pjesnike"  bio je usmjeren dječjoj poeziji koja im je približena na njima prikladan način. Da zabava bude još interesantnija pobrinuli su se i voditelji programa glumica Minka Muftić, pjesnik Miki Trifunov i profesor Besim Spahić, ali i neizostavni veseli domaćin medvjedić Lino.

Najveća zabava za mališane završena je izvedbom baletne skupine „Libertas" i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.

 "Doista je veliko zadovoljstvo bilo promatrati kako Lino Fest iz godine u godinu raste, postaje sve kvalitetniji i što je najvažnije doprinosi razvoju kulture u Bosni i Hercegovini. Od samog početka smo istinski vjerovali u ovaj projekt i nadamo se da će još mnoge nove generacije dio svog djetinjstva, početne glazbene korake i spoznaje pamtiti po Lino Festu ", istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Lino Fest realiziran je u organizaciji udruge Libertas uz podršku Podravke BiH.