„Djeco, čitajmo pjesnike“ tema ovogodišnjeg Lino Festa

"Odlučili smo 11. Lino Fest posvetiti dječjoj poeziji kako bi kod njih razvili ljubav prema ovom umjetničkom izražaju. Poezija budi u djetetu proces koji uspostavlja aktivan odnos djeteta prema svijetu što ga okružuje.

I ove godine će Lino Fest imati međunarodni karakter i predstavit će se mališani iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Zagreba, Beograda, Novog Sada, Skopja, Splita, Županje, Užica i drugih gradova. A izvodit će nove autorske dječje skladbe eminentnih autora", istaknuo je Besim Spahić, direktor Festivala.

Plesnu koreografiju za baletnu skupinu 'Libertas', na uglazbljene pjesme dječjih pjesnika, radit će balerina Dajana Popović.

"Lino Fest je iz godine u godinu jedan od projekata na koji je 'Podravka' na tržištu BiH, najponosnija i drago nam je da imamo mogućnost pomoći u ostvarenju glavnog cilja projekta, a to je glazbeni odgoj djeteta, zbližavanje djece iz cijele regije i razvijanje ljubavi prema glazbi i kulturi. Sigurni smo da će i ovogodišnji Festival, uz nezaobilaznog LINO medvjedića, oduševiti publiku među kojima posebice one najmlađe, no vjerujemo i sve ostale sudionike", istaknula je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Dječja poezija razvila se iz usmene dječje književnosti. Pjesme za djecu su kratke, vezane za svakodnevni dječji život, funkcionalne i više se slušaju nego čitaju. Jedanesti Lino Fest kao i prethodnih godina organizira udruga Libertas, navedeno je iz Prime communications.