Zašto se smijemo na silu? Prepoznajte lažni od iskrenog smijeha

zdravlje, smijeh, lijek, bol, vijesti, šok, šokiranje, smijeh, razlozi, osmjeh, smjene, osmijeh, iskren osmijeh

Dakle, moramo biti u stanju razlikovati vrste osmijeha smijeha. Zbog toga se primati, kao što su ljudi, ali i mnoge druge životinje, poput pasa i štakora, smiju, objašnjava Greg Bryant, UCLA profesor komunikacijskih studija.

Dakle, moramo biti u stanju razlikovati vrste osmijeha smijeha. U svrhu istraživanja Bryant i njegovi kolege napravili su mali test. Snimali su studente u razgovoru s cimerima i spontanom smijanju te pri smijehu koji im je bio u određenom trenutku nametnut - naređen.

Nakon toga tim je pustio snimke smijeha 63 ženskih i muških studenata što je rezultiralo prepoznavanjem pravog smijeha u tri četvrtine slučajeva, a lažni smijeh u dvije trećine slučajeva.

U dva eksperimenta, snimljeni smijeh bio je usporen i ubrzan. Ostali sudionici istraživanja identificirali su usporeni smijeh kao ljudski tek u postotku slučajnog pogađanja, ali su bili puno uspješniji u identificiranju odglumljenog smijeha kao ljudski.

Lažni smijeh nije uvijek loš i neumjesan. On može također ukazivati na spremnost na suradnju, strpljenje i otvorenost. Zanimljivo je i to da većina djece može otkriti prevaru s pet ili šest godina, a već s dvije mogu odglumiti smijeh.

Today.com