Zašto žene i muškarci na različite načine skidaju majice?

Zašto žene i muškarci na različite načine skidaju majice?

Ako ste primijetili, žene najčešće prekriže ruke malo iznad struka da bi primile majicu na stranama i tako je prevukle preko glave. Muškarci, pak, majicu zgrabe s gornje strane tako da ruke dignu iznad i iza glave.

Urednica tinejdžerskog portala Seventeen.com, Noelle Devoe, istraživala je prvo sama, no kako nije došla do odgovora, pitanje je postavila na Tumblru i odmah dobila niz odgovora.

Jedna je djevojka provela eksperiment na svom dečku i snimila ga kako pokušava skinuti majicu kao djevojka, no nikako mu nije uspjevalo, piše Huffington Post.

A onda se pojavila korisnica koja je našla odgovor: ‘Konačno sam shvatila. Radi se o razlici između ženskih i muških majica. Ženske majice su uže i pod rukama imaju manje mjesta od muških majica, a i generalno su kraće pa je podizanje ruku iznad glave praktičnije i napravi se dovoljno mjesta da rukavi samo skliznu. Muške su majice šire i duže pa ih je lako samo prebaciti preko glave.'

Dodala je i da ženska tehnika skidanja ne funkcionira dobro s muškim majicama te da se rijetko tako odmah prevuku preko glave jer su duže.

Premda je njezino objašnjenje uglavnom dočekano kao revolucionirano, od milijun i pol odgovora na Redditu, koliko je dobila, bilo je i onih koji su rekli da ne skidaju majicu ni na jedan od navedenih načina.

Izvor: jutarnji.hr