Zašto muškarci vole sobarice?

Obojica učestvuju u građenju ekonomske budućnosti svojih regiona, a kako stvari stoje i pažljivo brinu i o svom kućnom osoblju, piše B92.

Svi znamo koliko se priča o fetišu francuskih sobarica koje paradiraju okolo u izazovnim kostimima. Očito postoji nešto u tim krpama kojima brišu prašinu što uzbuđuje muškarce. Ali što?

Schwarzenegger "sigurno osjeća neku dozu nesigurnosti," kaže Luis Rafkin , suradnik Nacionalnog radija. "Ne bi neko postao bilder a da se osjeća dobro u svojoj koži.

"Što se sobarica tiče, to je škakljiva pozicija. Ulazite u nečiji privatni svijet dok ste i sami u svom poslovnom svijetu, a vaš posao je da budete ljubazni i da se ulizujete šefu.

"Schwarzenegger verovatno oseća potrebu da uvijek mora da pazi na ponašenje i na izgled. Zato kad dođe kući, kada ga neko vidi u običnoj majici i u ne baš najboljem izdanju - to može biti erotična situacija za poznatu ličnost jer on osjeća da ako ga neko vidi u tom svjetlu, da ga zaista poznaje. Kao da ga vanjski svijet ne pozanje zaista, ali ga zato sobarica zna."

"Ona zna njegove tajne. Ona vidi kako njegov brak zaista funkcionira. Zato je u nekom smislu njen šef ispod nje i ona je ta koja ima moć. Fraza ‘jadna sobarica' nije točna, naročito ako radite u domovima poznatih."

Drugim rečima, ovde se radi o dominaciji, moćnoj sili mnogih fetiša.

"Sobarica je sluga i cio doživljaj da govorite nekome što da radi može da dovede do seksualnog uzbuđenja," kaže seksolog David Stinberg.

"Bilo da se radi o odnosu šefa i tajnice, doktora i medicinske sestre ili vlasnika kuće i sobarice - imate muškarca koji je autoritet nad ženom i mnogo seksualne energije tu protiče," kaže Stinberg.

Sobarica vidi sav prljav veš, bukvalno. Kako to uzbuđuje?

Zamislite ovo: Plaćate nekom da čisti za vama. Ne samo da opere podove i poslaže odjeću, već da očisti i toalet i pobrine se za svu prljavštinu po stanu. Da, to neko radi. Ona čisti ostatke paste sa lavaboa, skuplja vaše prljave čarape i veš koji je leži na podu vlažan ili krut. Što je gore?

Vi znate njeno ime. Ona zna vaše. Ali ona nije tu da se druži. Ona je tu da zaradi, čisteći vaša privatna mjesta kojima ne želite da se bavite ni vi ni vaša supruga.

U zapadnoj kulturi sobarice predstavljaju najnižu klasu, u istom nivou sa robovima.

"Ovde se radi o ‘ja sam tvoj šef. Zar nisam seksi?'," kaže Rafkin. "Odgovor je uglavnom ‘ne'. Ali to je više stvar intimnosti koju dom sa sobom nosi, viđena je vaša druga strana, vaša privatna strana -vaša prava strana.

"Naravno radi se i o muškoj želji da vide ženu na koljenima. Oni vole da znaju da je žena tu da čisti za njima. Samo treba da gledate porniće i shvatićete to."