Vježbajte i prilikom odlaska u trgovinu

trgovina, vježbanje

Zasigurno niste niti znali da prilikom odlaska u trgovinu možemo napraviti puno za naš trup i trbušne mišiće a da uopće nismo radili trbušnjake. Tajna leži u dobrom i zdravom nošenju opterećenja.

Prilikom pravilnog nošenja naši trbušni mišići su vrlo aktivni, a ponekad nepravilno nosimo stvari i time narušavamo i položaj kralježnice i ne radimo na razvoju navedene stabilnosti trupa. Sigurno se pitate kako pravilno nositi? Opterećenje nosimo tako da zadržimo prsa prema van, lopatice što više spojimo te ramena zadržimo paralelna s podlogom. Samo s takvim držanjem i posturom tijela možemo imati benefit od nošenja.

Dakako postoje različita nošenja: tu su dvoručna i jednoručna. Sigurno shvaćate da jednoručnim nošenjem imamo puno veće opterećenje na bočni dio trupa zato što se tada trup nesvjesno odupire opterećenju koje ga vuče u stranu, zato je važno imati ramena paralelna s podlogom. Nemojte zaboraviti mijenjati ruku u kojoj se nalazi opterećenje (npr. vrećica), naš prijedlog je 20 koraka jedna ruka, 20 koraka druga ruka. Ukoliko ne možete zadržati već opisan pravilan položaj cijelog tijela noseći težinu u jednoj ruci, rasporedite opterećenje u obje ruke.

Pokušajte svaki slobodni trenutak iskoristiti za brigu o svome tijelu pa bio to i odlazak u trgovinu ili tržnicu i zaboravite na izgovor nisam imao vremena. 

Izvor: index.hr