FOTO  Uspješan vikend za plesače plesnog studija B-Dance

PS B-DANCE Mostar, B-Dance

Naime, B-Danceri su sudjelovali na velikom međunarodnom natjecanju koji se održao 9. lipnja na otoku Krku (Malinska) pod nazivom Island Dance Competition. Natjecanje je okupilo preko 1200 plesača iz 10 država: Rumunjske, Austrije, Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Slovenije, Češke, Srbije i plesni studio B-Dance kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.

Plesači ovog eminetnog studija natjecali su se u tri kategorije. U kateogriji Urban Dance Style production nastupio je uzrast djeca 2 koji su izveli svoju koreografiju „Pinokio" autorskog dvojca Boris i Željke Zovko koja je osvojila 1. mjesto i specijalnu nagradu, školarinu za odlazak na plesni kamp „Europs hip hop movment" u studenom u Rimini Italija, a u uzrastu juniora nastupila je hip hop grupa s koreografijom „Mad Call" autorskog dvojca Kristine Glavine i Borisa Zovke, te break dance grupa s koreografijom" Millitay" autorskog dvojca Borisa Zovke i Tonija Cvitnovića, i ove dvije grupe osvojile su 1.mjesto.
Ali to nije sve, taj isti dan dva najmlađa sastava plesnog studija B-Dance bili su dio plesnog festivala LDF fest u Vitezu na kojemu je također nastupio veliki broj natjecatelja, a najmlađi plesači nastupili su u uzrastu mini Open grupa sa koreografijom Crvenkapica koreografa Ivane Cvitković i u uzrastu djeca 1 Street dance show s koreografijom „Minions show" autorskog dvojca Borisa i Željke Zovko, obadvije grupe osvojile su 1. mjesto.

Plesače plesnog studija B-Dance u narednom periodu očekuje snimanje video spota, revijalni nastupi kao i plesne radionice, te završna natjecanja u Beogradu i Zadru kao i nastup na Splitskom festivalu.