FOTO  UEFA: Odbor za hitnost razmatrao da li je Zrinjski klub iz Hrvatske ili je iz BiH

stadion zrinjski

Naime, nekoliko prethodnih dana na službenim stranicama UEFE pored imena Zrinjskog stajalo je CRO, i to je izazvalo velike prosvjede u sarajevskim, ali i dijelu zagrebačkih medija.

Pored visokih dužnosnika UEFE, povjesničara, političara, geopolitičara i umjetnika sastanku su nazočili i predstavnici medija koji su i pokrenuli cijelu priču o tome otkuda dolazi HŠK Zrinjski.

Uvodničari su bili oni koji su i pokrenuli slučaj, a to su mediji iz Sarajeva koji su istakli da je Zrinjski Hrvatski klub, ali da je iz BiH. Jeste da ga mi ne volimo, ali on je klub iz BiH i tražimo od UEFE da to konačno prizna.

Predstavnici lijevih medija iz Hrvatske rekli su da Zrinjski nije njihov, ali da ga većina građana Hrvatske smatra svojima. To ne znači ništa, ističu oni dalje jer većina Hrvata ne želi pedere, a mi smo im ih doveli na ulice i trgove u Hrvatskoj.

Poznati glazbeni umjetnik iz Hrvatske u svojem svjedočenju je rekao da je pjevao na stadionu Zrinjskog. Ja ne znam za granice, ali za vrijeme mog koncerta na stadionu Zrinjskog su se vijorile samo Hrvatske zastave, tako da ne mogu sa sigurnošću reći o kojoj je državi riječ.

S druge strane jedan veliki muzićar iz Sarajeva je rekao da njemu na tom istom stadionu nisu dali da pjeva, a stadion je koliko on zna u BiH. Ljudi moji i Neum je na moru, a ipak je u BiH. Slobodno otiđite pa vidite tko su gosti u Neumu, sve bolan ne bio naš svijet.

Predstavnik NS BiH je u svom svjedočenju kazao: Gospodo draga Zrinjski je iz BiH, pa mi smo im toliko kazni naplatili da su mogli pola stadiona napraviti. Molim Vas da slučajno ovaj klub ne svrstavate u susjednu državu, njihova kasa je punija od naše, i nama treba HŠK Zrinjski zbog punjenja proračuna.

Predstavnik NSH je dodao: Jedan naš bivši izbornik je slučajno na taj stadion doveo reprezentaciju Hrvatske, a ja sam im samo dao nekoliko nogometnih lopti. Ako hoćete naredit ću da mi vrate, neće nas niko sa njima miješati.

Jedan od dužnosnika UEFE je posvjedočio: Bio sam delegat na jednoj utakmici u BiH. Prošao sam kroz taj Mostar i nagledao sam se tamo raznih zastava. Ni dan danas nisam siguran u kojoj sam državi bio, a imam i pitanje za predstavnika NS BiH.Da li ste vi oni koji ste imali svastiku na stadionu?

Jok jarane mi smo ti oni koji su gazili zastavu Izraela, Hrvatska je nacrtala tu svastiku.

Replika štovani kolega, javio se čovjek iz HNS-a: Nije Hrvatska ništa nacrtala, radi se o uroti koju su napravili zločesti dečki s ciljem da nas potjeraju iz naših fotelja. I ovaj puta s ovog mjesta im poručujemo da nas niko neće potjerati sa naših položoja.

Zvaničnik UEFE koji je zadužen ra regularnost natjecanja je rekao kako je siguran da je Zrinjski iz BiH. Znam to dobro jer je u ponudi moje kladionice taj klub na ponudi u BiH nogometnoj ligi.

Pravnik UEFE bio je neodređen u svojoj izjavi. Ne znam sada napamet ništa. Molim da mi se dostavi Daytonski sporazum, u njemu se svakako krije odgovor na ovo naše pitanje. Tek kada pročitam taj sporazum mogao bih vam točno reći otkuda dolazi Zrinjski.

Nakon ove polemike Komisija za hitnost se povukla u zasebnu prostoriju, te izdala priopćenje za medije u kome stoji:

Izgleda da je HŠK Zrinjski Hrvatski klub koji dolazi s teritorija BiH. BiH je složena zemlja sa toliko teritorijalnih jedinica da ni njihovi stanovnici često nemaju pojma gdje žive. Mi smo smogli snage da uz nadljuske napore saznamo pravu istinu, te je ovim putem priopćavamo javnosti. Hvala svima koji su se odazvali ovoj raspravi i tako nam pomogli da raspetljamo ovaj Gordijski čvor, a posebna moramo zahvaliti  Hansu Kosniku, Wolfgangu Petritschu i Valentinu Inzku koji su nam pomogli da rasvijetlimo ovaj slučaj do kraja.

HERCEGOVINA.info