Pretvorite ventilator u klimu - rashladit ćete kuću jako brzo

Pretvorite ventilator u klimu - rashladit ćete kuću jako brzo

Ako nemate klimu u kuću, ne očajavajte već se snađite na druge načine. Svoj dom možete rashladiti kao klima uređajem samo pomoću klasičnog ventilatora ako se poslužite nekim trikovima.

Radi se i jednostavnim metodama koje neće ugroziti vaš kućni budžet, a temperatura u prostoriji će postati puno ugodnija za život.

Ovo su tri fantastična načina kako ventilator pretvoriti u klima uređaj:

Pomoću kockica leda Ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda Kako ventilator puše po ledu, tako će se prostorijom širiti hladniji zrak.To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi, piše 24sata.hr.

Pomaže i zaleđena voda

Slično je kao u prvom primjeru, ali umjesto kockica leda stavite plastične boce koje ste prethodno napunili vodom i zaledili.

Ovaj način je čak i bolji jer se radi o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica. Led zamotajte ručnikom Kod ovog načina rashlađivanja prostorije možete koristiti ili kockice leda ili zaleđenu vodu u bocama. Jedno ili drugo zamotajte u ručnik, zavežite dva kraja špagom i objesite između dva stolca. To stavite ispred ventilatora. Ispod ručnika stavite posudu u koju će kapati rastopljen led.