FOTO  Predstavljamo: Oaza mira Hotel Vila Lago na Paliću

Vila Lago se nalazi u prirodnom okruženju i udaljena je samo stotinjak metara od jezera. Obala jezera je idealna za duge šetnje, ali i za vožnju biciklima koje svojim gostima nude ljubazni domaćini iz Vile Lago. Osim ljubaznog osoblja koje vam je na usluzi 24 sata dnevno moramo spomenuti odličnu domaću kuhinju, a ako se odlučite posjetiti ovo mjesto u ljetnom periodu na raspolaganju Vam je i prekrasni bazen. Uz sve to i cijene su dosta popularne, tako da ukoliko vas put nanese u ovaj dio Vojvodine prepuručujemo Vam upravo ovaj hotel u kome smo i mi proveli nekoliko nezaboravnih dana.

Popričali smo i sa vlasnikom hotela koji je u Suboticu i na Palić došao sada već daleke 1986. i tu ostao do današnjih dana.

Ja sam Aleksandar Reljić, vlasnik Hotela Vila Lago na Paliću. Hotel je kategoriziran kao objekat sa četiri zvjezdice i kao takav je Garni hotel. Objekat se nalazi na stotinjak metara od Palićkog jezera u zaštićenoj zoni koja je nekada bila poznata Austrougarska banja.

Od koda postoji hotel?

Hotel postoji od 2007. godine. Objekat je napravljen iznova , znači nije restaurirana stara vila. Na Paliću postoje takve vile, jer ovo mjesto kao banja datira već preko nekoliko stotitina godina. Glavna dešavanja ovdje ipak su se dešavala 1912. godine kada su u rujnu otvorena tri velika objekta i to Velika teresa u čijoj se dvorani igrao tenis, Ženski štrand koji je restauriran ove godine i Gradska kuća u Subotici. Svi ti objekti su otvoreni u istom danu i to su reprezentativni objekti ovog kraja.

Da li ste zadovoljni poslovanjem hotela?

Da Vam iskreno kažem ono što je uloženo u hotel, ne toliko financijski nego ono osobno se još uvijek ne vraća. Ipak računamo da će doći neko vrijeme kada će sve ovo isplatiti i da će ovo jezero i Palić zaživiti onako kako je živio nekada kada je bio poznata banja. Destinacija kao destinacija zaslužuje da se to desi, jer ovdje postoji potencijal. Potencijal su termalne vode, blato koje potencijal za liječenje, a i voda u jezeru ima itekako ljekovite potencijale i to sve treba uokviriti u neke ambiciozne projekte.

Odakle dolazi klijantela hotela?

Klijantela većinom dolazi iz Beograda, Novog Sada i južne Srbije. Također dobar dio gostiju dolazi iz okruženja, to jeste iz Mađarske, Hrvatske, BiH, Makedonije, a u zadnje vrijeme imamo i goste iz zapadne Europe.

Što konkretno Palić može ponuditi gostima?

Ljubaznost, autentičnu hranu sa ovih područja, pa zatim jedan relaksacijski provod gdje se može šetati stogodišnjim parkovima i jezerom i nakon toga se zaista osjećati lijepo, a i ne znati zašto je to tako. Da je tako govori činjenica da se naši gosti opet vraćaju na Palić. Osim mira i prirodnih ljepota ovdje možete posjetiti razne salaše koji nude domaću hranu, tu su vinarije sa autentičnim vinima ovog kraja, a tu je i prekrasan Zološki vrt, teniski tereni, tako da se ovdje ima što za vidjeti i doživjeti.

Opširnije o hotelu na linku

vila-lago.com

HERCEGOVINA.info