Mostarski fenomen grupa Ćaltu za predsjednika Zrinje

Damir Kljajo Ćalta

Tako je to u Mostaru u kome se i bez interneta sve sazna, a ovaj puta mi ćemo o fenomenu facebook grupe koja se zove "Ćaltu za predsjednika Zrinje". Vjerojatno pokretači grupe kada su je osnovali nisu ni slutili da će grupa prikupiti toliko ljudi, te da će postati svojevrstan pokret. Velika većina članova grupe je ovisna o njoj, tako da im je sudjelovanje u njoj postalo svakodnevni ritual.
Sve je počelo kada je par momaka prije nekoliko godina nezadovoljna stanjem u HŠK Zrinjski pokrenula grupu u kojoj su predložili Ćaltu za predsjednika Plemića.

Damir Kljajo Ćalta je mostarski boem, liska, romantićar i veliki navijač svih klubova u obitelji Zrinjski. Jedan je od istaknutijih članova mostarskog biroa za zapošljavanje jer nema stalan posao. To što nema posao ne spriječava ga svako jutro ustane u 7. sati i poželi dobar dan članovima svoje grupe, a kada pođe na spavanje svim zaželi laku noć. Fenomne grupe je i što je opstala toliko godina, a Ćalta i njegova grupa su stigli i na TV ekrane, opjevani su u pjesmama i pričama u medijima.

Danas grupa broji 6523 članova, a o kakvoj se popularnosti radi govori podatak da Ćalta ima više pristaša od mnogih javnih osoba u Mostaru i Hercegovini, pa i puno šire 

Koliko je ova grupa zanimljiva dovoljno govori podatak da su u više navrata pojedine članice grupe provodeći vrijeme u njoj izgubile smisao za vrijeme, te svojim muževima nisu skuhale ručak. Kako smo saznali iz pouzdanih izvora nekoliko gladnih muževa planiralo je pokrenuti peticiju da se njihove žene izbace iz grupe, ali razum je prevladao i oni to nisu učinili.

U regiji se još priča o kampanji koju je Ćalta pokrenuo uoči utakmice u kojoj su Plemići lani slavili naslov prvaka, a na kojoj je dobrim dijelom zahvaljujući toj kampanji bilo oko 20.000 navijača.

Ćalta uoči svake utakmice klubova športske obitelji Zrinjski poziva članove na potporu Plemićima i Plemkinjama. Zahvaljujući Ćalti i grupi Ćaltu za predsjednika Zrinje članovi se prisjete dragih ljudi koji više nisu sa nama , i da nije ove grupe mnogo toga bi bilo prepušteno zaboravu. Ćalta to nikada ne zaboravlja, a red je da se netko sjeti i njega. Jučer je predsjedniku bio rođendan, pa mu ovim putem želimo još puno godina sreće i radosti.

Za kraj još samo jedna poruka od samog predsjednika svim sadašnjim i budućim članovima:

Hvala vam, volim vas, ovo je Mostar

HERCEGOVINA.info