Damir Kljajo Ćalta: Čast nam je učestvovati na turniru u Istri

ćalta

O dojmovima iz Istre govori Damir Kljajo Ćalta.

Došli ste u Umag i Novigrad sudjelovati na Istria Winter Cupu. Zašto ste odabrali Sjeverozapadnu Istru za nogometne pripreme, kako vam je ovdje i jeste li zadovoljni tijekom turnira?

Prije svega bih se želio zahvaliti osoblju Hotela Maestral u Novigradu u kojem smo smješteni. Uvjeti su perfektni, mogu reći izvanserijski. Vrijeme nam malo otežava rad na terenima, ali domaćin je učinio sve da imamo što bolje uvjete za treniranje. Nadamo se da će se i vrijeme razvedriti.  Za sudjelovanje na Istria Winter Cupu dobili smo poziv od organizatora, kao nogometni prvaci svoje države i zaista nam je čast sudjelovati. Odigrali smo dvije utakmice, prvu protiv NK Novigrad kojeg smo pobijedili 3:2 i drugu protiv Gyirmót FC koja je završila u našu korist, 6:0. Danas nas očekuje utakmica protiv CFR Cluj. Nadamo se plasmanu u finale turnira.

Koliko je turnir poput Istria Winter Cupa pokazatelj spremnosti momčadi za nadolazeću sezonu?

Ovdje smo došli odigrati 3-4 jake utakmice ususret sezoni koja počinje početkom ožujka. Ambicije kluba i klupskog odbora su zaista velike, a to je osvajanje duple krune i veći iskorak u Europi. Nadamo se da ćemo to i ostvariti, s određenim pojačanjima i dolaskom novog šefa struke Miše Krstičevića. Radimo zaista kao ratnici, i mislimo da rezultat neće izostati.

Kakva je konkurencija klubova na turniru?

Zaista je riječ o dobrim ekipama, tu je jedan veliki Cluj, kao i NK Novigrad koji je vrlo jaka momčad. Tu su i FK Novi Pazar i FK Borac Banja Luka koji nam je nanio poraz u Premier ligi. Zaista sam oduševljen organizacijom i vjerujem da će Istria Winter Cup u godinama koje dolaze nastaviti s uspješnom tradicijom.

Maja Poturicic