FOTO  Mostarke među nagrađenim izvođačima dječjeg Splitskog festivala

B-Stars

Prošavši na Natječaju za autorsku skladbu, vokalno plesna grupa B-Stars iz Mostara koja dolazi iz plesnog studija B-Dance imala je i ove godine priliku zasjati na velikoj, grandioznoj pozornici i biti jedan od 24 odabrana izvođača festivala.

Pjesma „Nasilju kaži NE", koju su izveli jučer, potpisuje Željka Zovko kao autor teksta i glazbe te prateći vokal i producentski duo Unanimo koji je zaslužan za aranžman. Snimanje vokala odvijalo se u studiju Damira Paraća, a mastering u Londonu.

Kvalitet pjesme koja nosi jaku poruku „Nasilju kaži NE" prepoznao je stručni ocjenjivački sud i vokalno plesnoj grupi B-stars i autorici teksta Željki Zovko dodijelio nagradu za najbolji tekst i plaketu sv.Duje.

"Ova nagrada za nas ima neprocjenjivu vrijednost jer smo svjesni da je nasilje, bilo kojeg oblika prisutno svakodnevno u svim okruženjima i da sa sobom nosi teške posljedice u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece i drago nam je da je naš glas zazvonio i bio prepoznat na prokurativama i da smo pjesmom mogli ukazati na važnost perevencije bilo kojeg oblika vršnjačkog nasilja." kazala je Željka Zovko autorica teksta i voditeljica grupe.

Osim B-starsica na festivalu je nastupila i Anastasi Jelić, inače članica plesnog studija B-Dance, koja je izvela pjesmu posvećenu B-Danceu pod nazivom „Lets Dance" autorskog dvojca Vesne Jelić i Zorana Milovića i od umjetničkog ravantelja dobila nagradu za umjetnički dojam uz plesnu pratnju prijateljica iz kluba.

Ovim uspješnim nastupom na glazbenom festivalu plesni studio B-Dance ide na zasluženi odmor i poziva svu djecu koja vole pjevati i plesati da im se pridruže na jesen u novoj 2018./2019. plesnoj sezoni.