Klapa „Hrvoje“ sinoćnjim koncertom oduševila sarajevsku publiku

Koncert, kojeg je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo Napredak, uz pokroviteljstvo Franjevačke provincije Bosne Srebrene, donio je u Sarajevo dalmatinske, hercegovačke tj. mediteranske pjesme, kako one a capella tako i poznate pjesme koje klapa izvodi uz instrumentalnu pratnju, a što je njezina posebnost.

Priče mora, Na brijegu kućica mala, Ne diraj moju ljubav, Ružo moja crvena, Sto godina skupa, Ludo more, Bodulska balada, Zora bila, Kada sanjam, Na Neretvi vodi ladnoj samo su dio bogatog programa kojeg je klapa izvodila uvijek pozdravljena za svaku izvedbu.

Na koncu je klapa čak dva puta izlazila na bis dodatno otpjevavši pjesme Viva l' amor i In vino veritas.

„Oduševljena sam koncertom. Zbilja odličan program i izvedbe. Kao da smo sat i pol vremena bili negdje na Jadranu, a ne u Sarajevu. Hvala klapi 'Hrvoje' na ovom prekrasnom daru i ugođaju i nada se da će nam uskoro ponovo doći", kazala je po završetku koncerta jedna od posjetiteljica.

Na koncertu su između ostalih bili i provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Lovro Gavran i predsjednik HKD-a Napredak mons. prof. dr. Franjo Topić koji je nakon koncerta klapu ugostio u Napretkovom domu „Trebević" na istoimenoj sarajevskoj planini.

Već u nedjelju klapa „Hrvoje" održat će svoj koncert u Konjicu, a u organizaciji Napretkove podružnice u tom gradu.