Hercegovački vicevi: Hercegovac u robnoj kući

Šefe danas sam pazario  200.000 eura, odgovori mu Hercegovac.
Poslovođa samo što se ne pnade u  nesvjest. Ni najiskusniji trgovci nisu u jednom danu uspjeli prodati robe za više od 20.000 eura, a Hercegovac prvi dan prodao deset puta više.

Upita on Hercegovca kako mu je to pošlo za rukom da napravi toliki pazar.
Čuj kako, pa lipo moj šefe - odgovori mu Hercegovac.

- Prvo sam čoviku proda jednu udicu i onda ga nagovorio da kupi barem još jednu za rezervu. Zatim sam mu prodao i nekoliko komada olova. Onda sam ga podsjetio da mu treba i najlon, ali ne bilo kakav, već kvalitetan najlon koji može izdržat veliku ribu. Onda sam mu reka da pravu ribu, bez obzira na kvalitet pribora, neće moći loviti iz ruke i neka uzme novi štap za ribolov.  Kad je uzeo i štap, predložio sam mu da razmisli o kupovini motornog čamca. Pošto sam mu proda novi motorni čamac, objasnio sam mu da njegov stari auto jednostavno ne može vući takav moderan čamac i na moj nagovor odlučio se za kupovinu novog  džipa. Kada se sve to zbroji  zaradio sam tih 200.000 eura.

Ja još ne mogu shvatiti kako ti je to uspjelo - reče poslovođa - pa čovjek je došao samo da kupi jednu udicu?
Ma jok šefe, reče mu Hercegovac . On je doša je kupit tampone za ženu, pa sam ga pita zašto ne ide na pecanje, kad ionako ne može radit ništa sa ženom ovaj vikend!