Hercegovac nanizao čak 11 točnih odgovora u Potjeri

potjera, kviz

U izdanju kviza „Potjera" na Prvome programu HRT-a ove srijede, dipl. pravnik iz Zagreba Ivan Sabljić sjajnim je nastupom privukao pozornost gledatelja, a falilo je tek nekoliko sekundi da umakne „lovcu" u završnoj potjeri.

Ivan, inače rođeni Zagrepčanin, podrijetlom je iz Hercegovine; majka Zdenka je iz Čalića, a tata Mate iz Buhova.
Nakon fantastične minute u kojoj je odgovorio točno na sedam pitanja i osvojio 24.500 kuna, Ivan je pokazao sjajno znanje i u dvoboju s „lovcem" Krešimirom Međeralom Sučevićem, odgovorivši točno na sva postavljena pitanja.

U posljednjoj, završnoj potjeri, u kojoj se našao s kolegom Lovrom, sam Ivan napravio je niz od 11 točnih odgovora. Malo je nedostajalo za konačnu pobjedu, no „lovac" je, u posljednjih nekoliko sekundi, uspio „uloviti" niz od 14 točnih odgovora.

Inače, Ivan je veliki ljubitelj kvizova kojega gledatelji HTV-a pamte kao pobjednika „Najjače karike". Također, redovito sudjeluje i u pub kvizu „Cultni kviz", koji je prije dva tjedna imao svoje jubilarno 100. izdanje.

„Od malih nogu sam obožavao istraživati povijest, čitati knjige i proširivati svoje znanje. Sve me je nekako zanimalo, a posebno povijest umjetnosti i općenito - povijest čovječanstva te zemljopis. Radujem se novome izazovu i uvjeren sam u pobjedu kada sljedeći put nastupim u Potjeri", kroz smijeh nam je kazao simpatični Hercegovac koji obožava dolaziti u rodni kraj svojih roditelja te s ponosom ističe svoje korijene.

PIŠE: Misijana Brkić-Milinković